Ciprian Alexandrescu Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Am in tabloul electric din holul (bloc comunist din anul 1980) o siguranta fuzibila de 16A si as vrea sa pun una de 25A.Din pacete siguranta de 25A nu incape in partea frontala, in bucsa din tablou se afla in varf un suport ceramic albastru insurubat.Vreau sa stiu daca il pot desuruba si daca are o piulita sau nu in partea din spate ce risca sa cada.Deasemena vreau sa stiu cam cat timp rezista intalatia la curentul de 25A, firele pt fiecare apartament nu-mi par mai groase de 1.5mm.Multumesc. Link spre comentariu
E_manuel Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Pune si tu o fotografie, apoi insira consumatorii. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Mutat la instalatii electrice (daca tot avem sectiunea ) Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Daca aveti acel ceramic de protectie inseamna: curentul maxim este de 16A. Se poate scoate protectia dar intai verificati cablul Sa fie de cel putin 4mm. Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Se poate desuruba si dupa aia deslipesti bucata de ceramica si insurubezi inapoi piesa de alama ca sa nu fi nevoit sa pui adaos in capacul de strangere.Daca sa respectat normativul la constructia blocului atunci de la tablou pana in tabloul din casa ar trebui sa ai AL de 6mmpatrati ,de la tabloul din casa la becuri 1,5 mmp si la prize de 2,5mmp.Poti pune linistit 25A dar sa ai grija sa nu bagi consumatori prea mari pe un singur circuit.De obicei era un circuit de iluminat si 1-3 circuite de prize in functie de cat de mare este apartamentul. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Deocamdata nu am consumatorul care va avea nevoie de 25A,s-ar putea sa fie spre sfarsitul anului iar aceste varfuri de curent nu vor depasii 20-30 de minute.Am masurat firele.Pana la siguranta generala este un fir scurt de cupru (nu am masurat fiind in tensiune).Dupa siguranta generala este un fir de aluminiu de ~2.5mm(5 mm^2) iar pana in casa la fel.De la tablou am un cablu seaparat de 6 mm^2 de cupru dedicat sarcinilor mai mari.Concluzia ar fi ca sunt limitat la 20A :cry: . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum