IsBlacks Postat Februarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2013 12v cu integratul scos Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Pune alt integrat. Link spre comentariu
danielliviu Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Am realizat si eu schema putin adaptata. 4 leduri albe in serie cu inca un rezistor la mai putin de 12V e prea mult. Am ales varianta de 3 leduri albe in serie fara tranzistor si functioneaza ok, nu se incalzesc deloc dupa 1 ora de functionare. In poza in schimb am folosit a doua varianta, cu led de 12V / 1.5W (teoretic). Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 ...4 leduri albe in serie cu inca un rezistor la mai putin de 12V e prea mult...Nu-i adevarat, pe ledul alb pica aproximativ 2V, 4 leduri inseriate rezulta 8V, mai raman din 11V ( sa zicem ) 3V pentru a limita cfu ajutorul unui rezistor curentul la 10-15mA si e simplu, 3V/15mA=200, se poate alege R 220 Ohm. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 am pus alt integrat si degeaba, tot aprinse stau... Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Schema este mult prea simpla ca sa cauzeze atatea neplaceri, chiar si pentru un incepator n-ar trebui sa prezinte dificultati, te asiguri ca ai respectat schema 110%, ca absolut nimic nu poate fi gresit, ca valorile componentelor sunt exact asa cum ar trebui sa fie pe verificate la fiecare in parte si n-are voie sa nu mearga. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 o sa o mai verific in seara asta, si daca nu reusesc maine la ora 5 ma duc pe maica domnului la un magazin de electronice unde am vorbit cu un domn si a zis ca ma poate ajuta Link spre comentariu
danielliviu Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 ...4 leduri albe in serie cu inca un rezistor la mai putin de 12V e prea mult...Nu-i adevarat, pe ledul alb pica aproximativ 2V, 4 leduri inseriate rezulta 8V, mai raman din 11V ( sa zicem ) 3V pentru a limita cfu ajutorul unui rezistor curentul la 10-15mA si e simplu, 3V/15mA=200, se poate alege R 220 Ohm.Nu cred ca exista vreun led alb care sa aiba o cadere de tensiune de 2V. Ledul alb are tensiunea de alimentare de al 3,2V la 3,6V. Un articol complet despre leduri si tensiunea de alimentare pentru fiecare culoare de led gasesti si pe Wikipedia.In plus, mai exista si caderea de tensiune pe integratul 555 de aprox. 1,25V On-topic:Schimba R3 de la 10 ohm la 220 - 330 ohm. Poti sa adaugi (recomandat) si un condensator nepolarizat de 10nF intre pinul 5 al intregratului si pinul 1 (masa). Dupa simulare in LiveWire, cu rezistenta de 10 ohm ledurile stau aprinse tot timpul.LE: Acuma am vazut ca pe schema apare semireglabil de 250K si in lista de piese este de 25k. Pune unul de 200 - 250 k, altfel stroboscopul are rata de clipire prea mare si pare ca si cum ar sta apins tot timpul. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Ceea ce am spus a fost din propria experienta, am masurat 2V cadere de tensiune pe mai multe leduri albe dintr-un lot cu care am lucrat de curand la reconditionarea mai multor lampi ce foloseau asemenea leduri, si am masurat intre 1,9 si 2,3V cadere pe ele asta e singurul motiv al acelei interventii ale mele.Cat despre caderea de tensiune de pe timer, aceasta n-are nici un fel de importanta, asa cum se poate vedea din schema, BD-ul lucreaza in regim saturat/blocat, ceea ce inseamna ca atata timp cat timer-ul livreaza peste 0,7V ( Vbe ) tranzistorul va fi complet deschis. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum