IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 am intors tranzistorul, acum se aprind becuriile dar stau aprinse Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 e sarma trz? (doar o parere de incepator) Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 nu am inteles intrebarea Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 cred ca tranzistorul este strapuns si se inchide circuitul direct la masa, adica piesa defecta, daca ai un aparat de masura aflai la sigur in ce stadiu este tranzistorul (parerea mea) Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 am aparat de masura (multimetru), spune-mi te rog cum sa verific Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 trebuie masurat in aer nu pe placa deci trebuie scos de acolo, ce scrie pe tranzistor ca sa stiu ce iti zicstii sa folosesti aparatul de masura? ai pe gradatiile acestuia un simbol de dioda? are o pozitie unde bazaie daca unesti firele de masura? Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 BD13916jb235asta este tot ce scrie Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 te descurci cu poza asta?trebuie sa ai asa :1) + la B - la E = arata ceva (conduce) = OK / nu arata = ars2) + la B - la C = arata ceva (conduce) = OK / nu arata = ars3) - la B + la E = arata ceva = ars / nu arata = OK4) - la B + la C = arata ceva = ars / nu arata = OK5) - la E + la C = arata ceva = ars / nu arata = OK6) + la E - la C = arata ceva = ars / nu arata = OK(sper sa fi scris corect) Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 modul dioda este acel ~ ? Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 nu trebuie sa fie un semn cum este intre B si C .... nu stiu ce fel de aparat ai ca sa iti spun mai exact.... Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 gata am gasit, verific acum Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 am verificat, este ars maine o sa il inlocuiesc cu altul nou Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 gasesti in poza unde trebuie Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 am schimbat tranzistorul cu altul nou, si acceasi problema, stau aprinse Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Indeparteaza tranzistorul si in locul unde au fost terminalele B si E monteaza un led inseriat cu o rezistenta de 1K. Anodul ledului (+) sa fie spre B de la tranzistor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum