IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Am cumparat astazi un kit cu piesele pentru un stroboscop, l-am montat si am observat ca nu merge, la o scurta verificare am constatat ca pe hartia cu schema, in lista de piese este precizat un semireglabil de 25k, iar eu in kit am primit unul de 10k, acesta poate fii cauza pentru care nu merge? am atasat mai jos stroboscopul montat, schema si lista de piese Link spre comentariu
radu42 Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 LED urile sunt puse invers in schema ! Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 eu pe placa le-am montat bine, deoarece pe placa unde intra anodul era un + Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Nu se aprind ledurile sau nu functioneaza in stil stroboscop ( nu 'licare' )? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 In lista de piese R9 este trecut 25K iar pe schema 250K...Monteaza o rezistenta de 47...100K in locul lui R9 si spune ce se intimpla.... esti sigur ca ai montat corect dioda, integratul si tranzistorul? Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 In lista de piese R9 este trecut 25K iar pe schema 250K...Monteaza o rezistenta de 47...100K in locul lui R9 si spune ce se intimpla.... esti sigur ca ai montat corect dioda, integratul si tranzistorul?R9 nu este semireglabilul? pt ca pe pcb r9 se afla sub semireglabil Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Pentru a posta un raspuns apasa butonul raspunde. Chiar crezi ca e necesar sa repeti ce s-a spus in mesajul anterior? Pe schema R9 este notat semireglabilul. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 eu zic ca le-am montat corect si leduriile nu se aprind deloc, transformatorul da curent, cat despre r9 cum sa fac sa pun o rezistenta in locul semireglabilului? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Mi se pare mie ,sau tranzistorul e montat invers ?? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Nu stiu dispunerea componentelor ca sa-mi dau seama daca ai montat corect componentele de care te-am intrebat mai sus.Semireglabilul este montat in configuratie de rezistenta variabila: pe cablaj se va vedea ca doi pini sint scurtcircuitati (cursorul cu un capat al rezistentei). Il dai jos si in locul lui montezi rezistenta apoi spui daca se modifica ceva in functionare. Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 unde e hasurat acolo nu trebuia sa vina partea cu radiatorul, adica trz e exact pe dos .... (ma refer strict la poza ) Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Alimenteaza montajul cu 6-7V si fa scurt intre colector si emitor la tranzistor cu o penseta . Vezi daca se aprind toate LED-urile. Daca nu se aprind inseamna ca sunt montate gresit (una sau mai multe pe fiecare coloana ce nu se aprinde. In acest fel lamuresti daca LED-urile sunt montate bine. Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Asa pare, pentru ca zona hasurata indica partea metalica (radiatorul). Probabil nu s-a stricat totusi.Daca faci un scurtcircuit (cu o sarma) intre emitor si colector ar trebui sa se aprinda ledurile daca sunt lipite corect. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 am facut scurt si se aprind toate led-uriiledeci sa intorc tranzistorul? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Bineinteles. Toti ti-au spus acelasi lucru... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum