Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stroboscop cu leduri

IsBlacks

Postări Recomandate

Am cumparat astazi un kit cu piesele pentru un stroboscop, l-am montat si am observat ca nu merge, la o scurta verificare am constatat ca pe hartia cu schema, in lista de piese este precizat un semireglabil de 25k, iar eu in kit am primit unul de 10k, acesta poate fii cauza pentru care nu merge? am atasat mai jos stroboscopul montat, schema si lista de piese

post-73690-139829580307_thumb.jpg

post-73690-139829580316_thumb.jpg

post-73690-139829580324_thumb.jpg

post-73690-139829580329_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IsBlacks

39

• remus68

13

• briobit

12

• Ticu

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In lista de piese R9 este trecut 25K iar pe schema 250K...Monteaza o rezistenta de 47...100K in locul lui R9 si spune ce se intimpla.... esti sigur ca ai montat corect dioda, integratul si tranzistorul?

Link spre comentariu

In lista de piese R9 este trecut 25K iar pe schema 250K...Monteaza o rezistenta de 47...100K in locul lui R9 si spune ce se intimpla.... esti sigur ca ai montat corect dioda, integratul si tranzistorul?

R9 nu este semireglabilul? pt ca pe pcb r9 se afla sub semireglabil
Link spre comentariu

Nu stiu dispunerea componentelor ca sa-mi dau seama daca ai montat corect componentele de care te-am intrebat mai sus.Semireglabilul este montat in configuratie de rezistenta variabila: pe cablaj se va vedea ca doi pini sint scurtcircuitati (cursorul cu un capat al rezistentei). Il dai jos si in locul lui montezi rezistenta apoi spui daca se modifica ceva in functionare.

Link spre comentariu

Alimenteaza montajul cu 6-7V si fa scurt intre colector si emitor la tranzistor cu o penseta . Vezi daca se aprind toate LED-urile. Daca nu se aprind inseamna ca sunt montate gresit (una sau mai multe pe fiecare coloana ce nu se aprinde. In acest fel lamuresti daca LED-urile sunt montate bine.

Link spre comentariu

Asa pare, pentru ca zona hasurata indica partea metalica (radiatorul). Probabil nu s-a stricat totusi.Daca faci un scurtcircuit (cu o sarma) intre emitor si colector ar trebui sa se aprinda ledurile daca sunt lipite corect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări