maverik_ro Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 va salut stimabili colegi , as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru frezarea unor gauri in MDF in care vor intra difurile de medii. difurile dunt G5002 de la Dibeisi ( nu injurati ca am injurat eu destul .. ) si nu sunt chinezarisme ci turcisme . ideea este ca al meu bun prieten vrea sa aiba toate difurile "ingropate " in MDF , iar incintele sa dea cu autocolant pente ele . cum la el in casa nu este picatura de spatiu o sa ne apucam de treaba la mine in pod odata cu incalzirea vremii . daca erau difuri rotunde ... nici o problema , se dadeau centrele , apoi cu routerul se tinea cercul , fiind gata gaura . diful G5002 ( ca altul rotund nu putea sa aleaga ) imi cam face probleme la frezare ... ceva sfaturi ??? idei ??? despre cum sa fac acest decupaj cu freza ca asta http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... AA&dur=656, iar gaura frezata sa arate ceva de genul ??? L E ... nu ma trimiteti la CNC , nu avem asa ceva in slatina .... Link spre comentariu
tinel Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Incearca sa faci un sablon dintr-un material mai moale si foloseste bucsa de copiere a frezei. Link spre comentariu
Vizitator Paddy Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Ca sa obtina sablonul tot la mila CNC-ului ajunge. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Arcele alea au niste centre, ele reprezentand segmente de cerc. Odata descoperite centrele, restul e frectie. Vei freza 4 "segmente de cerc". Mai greu este la intersectia acestora. Daca intersectia se face cu raza foarte mica catre 0, e foarte trist... freza va lasa o raza mare. Iese caterinca... as da dracului Dibeisiele alea... Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Dupa ce ca aceste difuzoare sunt catastrofe, turcii sau chinezii le-au dat si o forma de tot rahatul in loc sa le lase si ei ca toata lumea rotunde Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 uite zic si eu o tampenie nu ar merge fata dublata cu un mdf mai subtire?daca da atunci faza e ca trebuie sa decupezi cu un traforaj forma difuzorului si sa le lipesti cu aracet una de alta succes la decuparii Link spre comentariu
maverik_ro Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Arcele alea au niste centre, ele reprezentand segmente de cerc. Odata descoperite centrele, restul e frectie. Vei freza 4 "segmente de cerc". Mai greu este la intersectia acestora. Daca intersectia se face cu raza foarte mica catre 0, e foarte trist... freza va lasa o raza mare. Iese caterinca... as da dracului Dibeisiele alea...Mam gandit la varianta asta ... Suprafata este de 22cm /1metru . Iar centrele vin in aer.... Sablonul merge facut dar tozte frezele pe care le am au rulmentul jos . Mi.ar trebui o freza cu rulmentul sus ... Are cineva asa ceva ... Prinderea in freza este de 8 Link spre comentariu
cristi289 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Iti iei un set de freze http://www.emagazinuldescule.ro/scule-d ... 22550.html si ai acolo in dreapta jos doua freze cu care rezolvi problema ... Stima! Link spre comentariu
maverik_ro Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Iti iei un set de freze http://www.emagazinuldescule.ro/scule-d ... 22550.html si ai acolo in dreapta jos doua freze cu care rezolvi problema ...Stima!cu tot respectul , dar pentru copierea unui sablon ai nevoie de o freza cu rulment , rulmentul mergand pe sablon (asa stiu eu , iar daca ma insel va rog sa ma corectati ) ce mi-ai aratat acolo este o simpla freza cu care frezezi suprafete plane sau santuri la unghi de 90 de grade am sa incep sa construiesc un sablon (bine inteles si injurand de toati sfinti )vedem ce iese .. (in orice caz nu pun freza pe MDF decat dupa teste pe PAL )pana una alta am sa iau o freza la serviciu si sa incerc sa ii pun un rulment sus care sa mearga pe sablon , ramanand sa frezez aprox 3...4 mm figura geometrica dupa care urmeaza gaura de la mijloc in dare vine celebrul G5002 sau mai exista o variantta ... poate sa imi scape din mana unul din difuri .... si sa ii spun ca nu are rost sa cumpere altul la fel si sa ia altele rotunde Link spre comentariu
maverik_ro Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 pana la urma m=am lamurit cum se face copierea cu freza imi trebuie un inel de copiere ca cel de aici http://www.uni-max.ro/inel-de-copiere-10-mm/d/img/ pe care vita , l-a aruncat ca nu a stiut ce este si la ce poate folosi .... nici o problema , face Mitica altul la strung .... ramane problema cu sablonul , un coleg m-a sfatuit sa il fac din Al dar consider ca dun plexiglas ar fi mult mai indicat , se poate poliza si modela mult mai usor ca Al Link spre comentariu
oaki Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 cateva poze din timpul executiei frezarii, te rog, sau un desen, tutorial etc. ? Link spre comentariu
laurex Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Eu cred ca imi pierdeam rabdarea si o faceam "a mano libera".Desi solutia corecta e inel de copiere. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Ai nevoie de o freza ca asta, dar de diametru f. mic... Link spre comentariu
laurex Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Mai e o solutie,construiesti un pantorouter si il folosesti si la alte proiecte.Uite un exemplu de pantorouter aici http://woodgears.ca/pantorouter/index.html Cu asta poti sa folosesti freza de 6mm din setul de freze pe care banuiesc eu ca il ai. Link spre comentariu
maverik_ro Postat Februarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2013 Ai nevoie de o freza ca asta, dar de diametru f. mic... diametru ar merge chiar un 8 mm , (pate chiar si 10 mm ) colturile de le dif sunt destul de deschize ,permitand o frezare cu o freza de 8 mm cat despre inaltime , aceasta se poate ajuasta , prin simpla bagare a unui distantier sub sablon . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum