Vizitator cristianmihai Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Buna ziua tuturor, Imi cers scuze daca am postat unde nu trebuie si sper sa ma intelegeti dar sunt la inceput si cam nerabdator sa aflu un raspund pentru problema mea...Locuiesc undeva langa Bucuresti la 7 km intr-un cartier organizat, totul nou si frumos. Energia electrica o cumparam de la desvoltator iar contoarele sunt pe strada in panouri speciale. Totul in casa este pe curent, centrala este de 9kw, problema mea este ca imi vine foarte mult sa platesc pentru o suprafata de 45 mp utili, casa unifamiliara un fel de garsoniera studiou...un consum de 1600 kw pe luna, am facut in felul urmator am testat intr-o luna consumul...am dat centrala pe 25 C' si ce sa credeti am consumat doar 1300 kw, acuma cand am facut economie am avut un consum de 1600 kw, credeti ca se fura de la contor in vreun fel? Va rog sa ma ajutati pentru ca sunt cam disperat de situatie, este cam aiurea sa vina intretinerea 800 ron si rata la casa 900 Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 In Romania este posibil orice.In urma cu cateva luni fara sa modific nimic la consum au inceput sa imi vina facturi aproape duble.Numai ei stiu ce fac.Singurul lucru este sa pui un consumator la care sti precis consumul si sa vezi daca contorul indica bine.Altii ziceau ca trebuie vazut pe factura indexul vechi ca acolo fentau unii(la cel nou nu pot ca se vede) Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Ia fa un calcul total al puterii instalate.Centrala , plita electrica , frigider ... si vezi unde ajungi.In plus , citeste pe factura , valoarea consumului , nu este valoare ... estimata ? Link spre comentariu
Vizitator cristianmihai Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 eu cumpar curentul de la dezvoltator si iti arata doar index vechi si index nou din care reiese consumul Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Atunci fa o citire paralela , notezi indexele si le compari.Ai bransament trifazic ? Link spre comentariu
Vizitator cristianmihai Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 asa o sa fac, voi verfica contorul din 24 in 24 de ore ca sa tin evidenta consumului...da este trifazica. Ideea este ca vine asa mult doar in anumite perioade si la anumite persoane, sunt vecini care au casa mult mai mare si platesc doar 500 ron/ luna. vara vine intre 80 si 100 ron, si am hidrofor care consuma si curent desi ud de 2 ori pe zi gazonul ( suprafata de 270 mp ), nu inteleg cum fura sau unde este problema. Link spre comentariu
salsa Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 De ce nu se face bransament individual?Cu ce tarif va "factureaza" curentul? Legal ei n-au voie sa puna niciun adaos! Link spre comentariu
Vizitator cristianmihai Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Furnizare energie electrica conform KWh 1.533 pret 0,34496Distribu?ie energie electrica conformKWh 1.533 pret 0,04134Contravaloare certificate verzi01-Jan-2013 ... 31-Jan-2013KWhCV 1.533 pret 0,01000Diferenta pret certificate verzi 2012 KWhCV 2290 pret 0,01822Cam asta este schema lor si preturile..fara TVA Link spre comentariu
Vizitator cristianmihai Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 De ce nu se face bransament individual?Cu ce tarif va "factureaza" curentul? Legal ei n-au voie sa puna niciun adaos!Salutare, Fiecare este bransat separat cu contorul individual, doar ca panoul principal unde este si contorul este in strada si pe fiecare panoul de baza exista montata cate o camera care bate pe el pt a putea supraveghea daca mergem noi proprietari sa ne uitam sau nu... Link spre comentariu
vera Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Ca sa nu mai ai indoieli, cel mai bine este sa-ti montezi un contor pasant, in casa. Asa esti sigur de consumul tau. O mica diferenta de 1-2 kWh, aratata de cele 2 contoare, nu conteaza (este data de tipul diferit, clasa de precizie etc. a contoarelor). Daca constati ca esti furat, faci reclamatie la Electrica si pe baza constatarilor facute de ei poti sa dai in judecata pe cel care te fura. Sa auzim de bine Link spre comentariu
Vizitator cristianmihai Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Ca sa nu mai ai indoieli, cel mai bine este sa-ti montezi un contor pasant, in casa. Asa esti sigur de consumul tau. O mica diferenta de 1-2 kWh, aratata de cele 2 contoare, nu conteaza (este data de tipul diferit, clasa de precizie etc. a contoarelor). Daca constati ca esti furat, faci reclamatie la Electrica si pe baza constatarilor facute de ei poti sa dai in judecata pe cel care te fura. Sa auzim de bineSper sa reusesc sa gasesc problema, nu vreau sa fac rau nimanui, vreau doar sa fie corecti in ceea ce priveste colaborarea mea cu ei pt electricitate Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Totul in casa este pe curent, centrala este de 9kwEste iarna si daca centrala aia functioneaza in medie 4...5 ore/zi -> ala e consumul... Vei ajunge la concluzia ca nimeni nu te fura. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Si care e problema daca dvs. verificati consumul ?? Salutare,Fiecare este bransat separat cu contorul individual, doar ca panoul principal unde este si contorul este in strada si pe fiecare panoul de baza exista montata cate o camera care bate pe el pt a putea supraveghea daca mergem noi proprietari sa ne uitam sau nu... Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 ... teoria conspiratiei.Camera aia este montata acolo sa monitorizeze orice interventie "criminala" asupra panoului de distributie, nu pentru a "vedea" cine se duce sa "traga un ochi" pe acolo. Link spre comentariu
Vizitator cristianmihai Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 ... teoria conspiratiei.Camera aia este montata acolo sa monitorizeze orice interventie "criminala" asupra panoului de distributie, nu pentru a "vedea" cine se duce sa "traga un ochi" pe acolo.Am spus ca este pt proprietari pt ca in momentul in care au vazut ca imi urmaresc consumul sa vad unde este problema...m-au sunat sa-mi spuna ca nu am voie sa deschid panoul pt ca nu sunt autorizat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum