Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condesator 0.22j100

andrei florin

Postări Recomandate

ce inseamna va rog. 0.22micro la 100v. acest condesator este la partea de invertor la un lcd acer. intre cele doua tranzistoare 2sc5706 care erau in scurt si am pus 2sc5707. mai este o problema . acolo condesatorul era lipit de tranzistori cu un silicon. trebuie lipit la fel? ms :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andrei florin

5

• zal

4

• YO8CDQ

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

conteaza din ce material e facut. eu am pus unul din tantal dar era din polipropilena inainte. ma gandesc ca e o frecventa ridicata acolo si deasta sunt lipiti cu silicon tranzistorii fata de condesator.

Link spre comentariu

Vreau să văd şi eu cond cu tantal de 220nF/100V.Chinezii bagă silicon prin locurile mai aglomerate de pe plăci, nu are legătură cu frecvenţe, tensiuni (decît de la kV în sus), sau temperatură.

Link spre comentariu

In afara de capacitate si tensiune mai conteaza si curentul si frecventa de lucru. De aceea un condensator se va inlocui cu altul identic sau cu dimensiune mai mare. Cele mici au mari sanse sa nu reziste conditiilor de lucru.

Link spre comentariu

cel vechi l-am masurat cu un capacimetru imi da 213nano. el e ingalbenit putin din cauza temperaturii degajate de cei doi tranzistori din lateral. sa-l pun la loc tot pe acesta sau pun unul nou.ms

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări