Vizitator radio fanatic Postat Iulie 12, 2006 Partajează Postat Iulie 12, 2006 Ma gandesc la energia alternativa pt ca am citit mult despre panourile solare, surse eoliene si cate or mai fi. Am mai citit de o persoana care a conceput un aparat care are nevoie doar de un impuls de vreo 36V si apoi functioneaza continuu alimentand un bec de 70W, ceva gen perpetuum mobile .Credeti ca este posibil sa dezvoltam o sursa de curent (tensiune)care sa aibe macar 95 - 98% randament, sau cel putin montaje electronice care sa consume mai putin sau egal decat puterea furnizata ??? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2006 Partajează Postat Iulie 12, 2006 Credeam ca diferendumul cu privire la perpetuum mobile a fost rezolvat de mult. Si daca are randament de 99.999999... % un sistem tot nu este perpetuum mobile. Ar trebui sa furnizeze energie la nesfarsit doar pe baza impulsului initial. Din pacate fizica stabileste legitati si limite pe care nu le putem ignora. Ar fi interesant ca in loc sa scotocim internetul sa ne aplecam asupra unei probleme nationale: pila Karpen. Prima oara am auzit despre ea sub numele de pila Kiritescu. In esenta este vorba de o structura de sticla pe care sunt infasurari de conductori realizati din aur si platina. Totul este scufundat intr-o baie acida si furnizeraza energie electrica ce alimenteaza o pendula. Pila Karpen functioneaza dupa un principiu insuficient demonstrat. Personal nu am reusit niciodata sa o vad pe viu, dar ultima oara cand am auzit de ea furniza energie electrica neintrerupt de vreo 60 ani. Nicolae Vasilescu Karpen a fost rector al Politehnicii din Bucuresti în perioada 1920 - 1940. Daca cineva are amanunte este rugat sa posteze.Actualmente aceasta pila se pare ca poate fi vazuta la Muzeul Tehnic "Dimitrie Leonida": Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum