Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme amplificator Elliott

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Adica daca placa era transparenta si ne uitam de sus vedeam exaact pcb-ul de este acm in poza nu?

Nu,ar trebui sa vedem + in dreapta si - in stanga,deci exact invers de cum il vezi acum in pdf.

Edit:Acum vad ca ai pus dispunerea pieselor...asa ar trebui sa vezi cablajul daca placa ar fi transparenta.

Adica cum arata in dispunerea componentelor?

Da.

Link spre comentariu

Mergeeee!!!!!!!!!! Am facut amplificatorul:D.Am schimbat un bc557 ca era ars si am micsorat rezistenta de 12k din emitorii tranzistorilor bc557 pentru ca nu primeau destul curent si de aceea se auzea baraind si cu mult zgomot la volum mai mare.(am micsorat-o doar pentru ca eu am alimentat-o la +-22v si cand o sa gasesc sursa de alimentare de +-35v o sa o pun tot de 12k cat era in schema)Dar si acum cand dau volumul aproape la maxim de la telefon tot se mai aude distorsionat din cauza rezistentei aceleia.Rezistenta de 12k am schimbat-o cu una de 10k.Stie cineva ce rezistenta trebuie sa ii pun in loc de cea de 12k ca sa mearga normal alimentat la +-22v?

Link spre comentariu

Banuiesc ca asta este schema:

Posted Image

Rezistenta de 12K seteaza limitarea de curent in diferentialul de pe intrare, asa cum e acolo acesta este alimentat cu aproximativ 3mA, pentru tensiunile tale poti incerca 6k8 sau 7k5. Pe de alta parte la tensiuni asa mici fata de normal si reteaua de bootstrap este afectata, ai putea incerca prin inlocuirea celor 2 rezistente de 2k2 inseriate, cu unele de 1k5 sau 1k8.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări