Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv GoldStar CK 20D10X nu memoreaza posturile

Vizitator mavro24

Postări Recomandate

Vizitator mavro24

Buna seara ...am si eu o problema cu un tv Goldstar mai vechi pe sasiu pc 31a. Cand ii dau cautare automata sau manuala nu se opreste pe nici un post ...merge incontinuu pus si simplu! Mentionez ca posturi gaseste dar nu se opreste pt memorare!Tensiunea de 33v este ok ,tensiunile pe pinii tunerului pe fiecare banda UH,VH si VL sunt ok...tensiunea MB este de 12 v si TU variaza corect in timpul cautarii 0-33VBanuiesc ca problema ar fi de la condensatorul de pe bobina de caf care in timp si-a schimbat valoarea, daca gresesc va rog sa imi spuneti si va rog sa ma ajutati sa identific bobina de CAF pe schema PC31AVa multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobo

4

• dan cod

3

• surubarila

1

Top autori în acest subiect

ati banuit bine.stiu ca pc31a are jungla tda8362.bobina de caf trebuie sa fie intre pinii 2 si 3 la jungla iar ident pe pinul4.nu am schema in fata ca sa va spun exact notatia bobinei.invartiti usor de bobina in sensul invers al acelor de ceas cel mult jumatate de tura.folositi o surubelnita nemetalica.sunt cazuri in care trebuie inlocuita bobina(la cp330 daewoo am intalnit doua cazuri).verificati si tensiunea pe pinul de ident.

Link spre comentariu
Vizitator mavro24

Multumesc frumos pt ajutor....problema s-a rezolvat! Am reglat putin bobina de CAF si acum merge perfect! Multumesc BOBO ai fost de mare ajutor ...intradevar bobina era intre pinul 2 si 3!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator paralel77

Buna seara si va multumesc frumos pentru raspunsuri.

Va rog daca puteti fi un pic mai specifici cu pozitionarea respectivei bobine. Am dat jos carcasa si am tubul si placa orizontala. In ce parte trebuie sa ma uit.

Care este TDA8362.

Multumesc si scuze!

Link spre comentariu

deoarece am fost contactat pe privat o sa va raspund.

iata cum arata bobina caf si cum arata procesorul video sau jungla de tip tda8362b.

bobinuta se afla in zona tda8362 si este notata pe cablaj asa cum ati primit deja raspuns de la colegi.

pe placa mai este un circuit integrat ca tda8362 dar acela este procesorul de comenzi(arata la fel) asa ca sa nu cautati bobina langa el ca nu o sa o gasiti acolo.

reglajul bobinei se face foarte fin invartind invers acelor de ceas cel mult un sfert de tura.

succes.

ps; cand am raspuns si eu deja ati rezolvat :rade:

post-175644-0-26570500-1416944221_thumb.jpg

post-175644-0-40982800-1416944240_thumb.jpg

Editat de bobo
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator paralel77

Salut din nou!

Mai am o problemuta la acest model. Pe posturile care se prind mai slab (pe banda UHF) se vad in purici. Ok, nu asta e deranjul, dar se apuca deodata sa flambeze imaginea si sa paraie. Se intampla ceva ciudat, se schimba din imaginea cu purici in imagine clara/perfecta. Dar nu sta nici in imagine cu purici nici imagine clara. Face ce face si cand se stabilizeaza se vede tot cu purici. Dupa ceva timp iar se schimba alternativ si repede clar/purici si paraie sonorul. Repet, doar pe posturile care nu se prind clar. Restul se vad oglinda. Ce ar putea fi? Nici din finetunning nu se regleaza.

Multumesc frumos!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări