Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila de curent alternativ

Vizitator bodo_elth

Postări Recomandate

Vizitator bodo_elth

Buna ziua , Cine poate sa ma ajute cu o schema pentru o sursa reglabila de curent alternativ .In principiu doresc sa variez o tensiune alternativa in intervalul 0-250V (primita de la un trafo , cu Pmax=2.2kW ) , reglajul tensiunii as vrea sa fie fin , la 1V sau 2V . Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rimache

2

• em2006

2

Top autori în acest subiect

@rimache, ai postat simultan cu editarea postului meu, cand mi-am amintit de sursa din volt in volt pe care am facut-o in multe exemplare de-a lungul anilor, si in multe variante (inainte sa vad link-ul tau la varianta de la epsicom pe care ei au preluat-o dupa un elektor din 2002)..La Tehnium am dat-o in 1987 (au pus-o in almanahul pe '88), la cererea d-lui I.Mihaescu & A.Ciontu (carora le-a placut ideea), dar primul exemplar pe ideea asta l-am facut in 1972, elev fiind in Baia Mare, un exemplar fiind pt atelierul de practica productiva, cum era in acele timpuri.Am aplicat de multe ori ideea asta, cand voiam un inlocuitor ieftin pt ATR, de exemplu, pt incarcarea bateriei de la vechea Dacie, faceam trafo de 10V+0.5V+1V+2V+4V pt a obtine orice tens de la 10V la 17.5V reglabil din 0.5v in 0.5v din cateva comutatoare, in felul acesta puteam obtine simplu curenti de incarcare in plaja dorita, in functie de starea bateriei, limitarea fiind facuta de trafo, fara alte componente.E o ideee care poate fi exploatata cand se doreste simplitate si costuri mici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări