Vizitator bodo_elth Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Buna ziua , Cine poate sa ma ajute cu o schema pentru o sursa reglabila de curent alternativ .In principiu doresc sa variez o tensiune alternativa in intervalul 0-250V (primita de la un trafo , cu Pmax=2.2kW ) , reglajul tensiunii as vrea sa fie fin , la 1V sau 2V . Multumesc Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Ai nevoie de un variac (autotransformator reglabil). Eventual, o sursa cu comutare din volt in volt, e mai simplu: http://www.emil.matei.ro/1248.php Link spre comentariu
rimache Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 O idee... http://www.epsicom.com/docdown/ep0106.pdf Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 @rimache, ai postat simultan cu editarea postului meu, cand mi-am amintit de sursa din volt in volt pe care am facut-o in multe exemplare de-a lungul anilor, si in multe variante (inainte sa vad link-ul tau la varianta de la epsicom pe care ei au preluat-o dupa un elektor din 2002)..La Tehnium am dat-o in 1987 (au pus-o in almanahul pe '88), la cererea d-lui I.Mihaescu & A.Ciontu (carora le-a placut ideea), dar primul exemplar pe ideea asta l-am facut in 1972, elev fiind in Baia Mare, un exemplar fiind pt atelierul de practica productiva, cum era in acele timpuri.Am aplicat de multe ori ideea asta, cand voiam un inlocuitor ieftin pt ATR, de exemplu, pt incarcarea bateriei de la vechea Dacie, faceam trafo de 10V+0.5V+1V+2V+4V pt a obtine orice tens de la 10V la 17.5V reglabil din 0.5v in 0.5v din cateva comutatoare, in felul acesta puteam obtine simplu curenti de incarcare in plaja dorita, in functie de starea bateriei, limitarea fiind facuta de trafo, fara alte componente.E o ideee care poate fi exploatata cand se doreste simplitate si costuri mici. Link spre comentariu
rimache Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 HI! De fapt eu de sursa din Tehnium mi-am amintit, dar google mi-a intors pagina pe care am recomandat-o mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum