Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 400W reconditionata....dar mai mult de 400W

Postări Recomandate

Am o sursa de calculator de 400W, sa bulit ( cred ca unu dintre tranzistori) si in timp am mai luat eu o dioda o rezistenta un condensator de pe ea...restu mai are....bobine, condesatori de filtraj pt 220, tranzistori ( care cred ca unul dintre ei e dus) si as vrea sa o reconditionez sa zic asa....dar sa o fac de ptere mai mare..cam de 600W....ma poate ajuta cineva cu o schema ceva pt asa ceva?Pot refolosi pcb-ul care il are pt una de 600W?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ca sa o modifici trebuie sa inlocuiesti o gramada de piese, ca sa poata suporta consumul din secundarul transformatorului, inclusiv secundarul transformatorului, presupunand ca acesta e supradimensionat si nu se va arde primarul in cazul unui consum mare pe perioade indelungate...Nu ti-as recomanda sa incerci :axe:

Link spre comentariu

pana acum nu a avut nimeni absolut nici o sansa sa faca dintr-o sursa pc una de 600w.

au mai incercat cateva persoane ,inclusiv eu ,si se poate zice ca munca depusa e enorma,timpul consumat e de ordinul a unei saptamani, si rezultatele finale sunt scoaterea unei puteri de ordinul a 200w.

ca sa scoti mai mult trebuie sa vii cu finali mai puternici, gen mosfet,cu diode cu amperaj mare 30-40A, cu un miez de ferita dublu sau triplu decat cel existent,infasurari redimensionate, circuit de protectie regandit, in final te alegi cu o sursa total refacuta dar pe un pcb inghesuit si jegos,unde atarna toate modificarile facute (intervin fire multisoare) si deci rezulta o improvizatie compromitatoare.

solutia echitabila este de a construi o sursa in comutatie de la 0,precum este cea de la amplificatorul K6. Aici ai intregul proiect http://www.a-and-t-labs.com/K6_Sw_Amp/index.htm studiaza sursa si daca intelegi toata functionarea ,incepi sa procuri piesele si te apuci de treaba.

tin sa precizez ca sursa a fost testata de mine si duce 1kw fara probleme.

ps: daca nu ai inca un osciloscop ..incearca sa faci rost de unul...prietenii stiu de ce :tonqe:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ok... poate nu mam exprimat eu cum trebuia

aaa LostCell toate datele mai putin cele ale transformatoarelor leam vazut si eu , aratami tu unde zice de acele date .. poate nam vazut io pdf'u care trebuie

cred ca pana la urma omu sia facut trafu dupa formule si tensiunile respective in sursa ....

luc ma poti ajuta si pe mine ? ca cei drept nu prea le am cu sursele in comutatie

Link spre comentariu

vezi ca datele de referinta sunt chiar pe schema.acum ele pot varia in functie de feritele folosite.cum am recomandat la toti ,e nevoie doar de un osciloscop si de o buna intelegere a schemei.in functie de proprietatile feritei datele pot varia cu cel mult 4-5 spire.se considera ca merge bine atunci cand in primar semnalul este perfect dreptunghiular.nu recomand sa intrati tare in calcule matematice decat daca le aveti cu asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări