Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2.1

Vizitator akinad3

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din pacate nu prea am timp sa intru mereu pe forum. Schema de am postat-o eu este vorba de un filtru de bass reglabil intre 60 Hz si 275Hz. Ceeace ti-a indicat colegul @flores72 este cea mai simpla schema posibila pentru sistem 2.1 cu filtru activ subwoofer si frecventa fixa pe care o poti face pentru inceput la fel ca si cea cu subwoofer-ul de 14W cu TDA2030 din link-ul pus de mine, ca sa vezi cum suna dupa care incepi sa avansezi (toti am fost incepatori in ale electronicii si am plecat de jos, sa stii ca microbul asta costa destul de mult atat timp cat si bani, daca dispui de timp incepi sa experimentezi pe bani putini, pui la punct o schmea si cand ai bani up-gradezi). Cu filtrul postat de mine poti regla frecventa care ti se pare tie ca se aude mai bine pe subwoofer-ul tau pentru ca frecventa de rezonanta depinde de la incinta/difuzor la incinta/difuzor. Da intr-adevar exista si placi audio (cele 5.1) cu iesiri dedicate pentru ficeare canal in parte si filtru de subwoofer (am un Creative care are asaceva dar nu folosesc) insa toate mp3-urile sunt STEREO deci placa va scoate decat STEREO si nu activeaza iesirea de subwoofer asaca ai nevoie de acel filtru activ, singurele unde chiar am putut folosii respectiva placa 5.1 au fost filmele DVD care aveau sunetul Dolby dar astea in general le vad pe DVD si nu pe calc.Pui un potetiometru dublu de 20KOhmi si ai rezolvat problema. In plus ai posibilitatea dupa cum am spus sa reglezi frecventa la care suna cel mai bine subwoofer-ul tau si poti folosi ca AO NE5532.Spor la mesterit.

Link spre comentariu
Vizitator akinad3

Multumesc frumos. In concluzie, inseamna ca ajunge si semireglabili.

Inca o intrebare:

Ce voltaj trebuie sa aiba condensatorul de decuplare de 2200uF de la iesirea din amplificatoare. Ajunge si voltajul de la alimentare?

Intre timp am aflat.

Link spre comentariu

Nu semireglabili ci un potentiometru dublu pentru ca trebuie sa aiba amndoi aceeasi cursa in acelasi timp teoretic practic la ce este acum pe piata slabe sanse dar rezistentele sunt cat de cat apropiate, asa ca pune potentiometru si renunta la semireglabile pentru ca nu e scump (2lei). Condensatorul de pe iesire e bine sa fie la o tensiune mai mare fata de tensiunea de alimentare merge si la 50V cum ai specificat intr-un post anterior.

Link spre comentariu
Vizitator akinad3

Problema e ca potentiometru dublu este f. scump la c***x, peste 12 RON.Oricum, proiectul stationeaza un pic pana ce imi fac un cont la ING si paypal si ebay si comand niste circuite integrate din Hong Kong. Este tripllul pretul aici..

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator akinad3

In sfarsit astazi mi-au venit intergratele din Hong Kong, si montand primul in PCB imi dau seama ca ceva nu este bine. Merge perfect la inceput, dupa care (cam 30 sec) incepe sa distorsioneze si duapai in alte 5 secunde se opreste de tot. Dupa ce am oprit sursa (ATX antica) face poc-ul aferent, deci integratul zic ca este defect. Bun, pun al doilea, si a mers vreo 3-4 ore perfeect, dupa care cand strang camera sa ma pun in pat, se misca si face si asta la fel. Tot asa, daca scot firul de alimentare din sursa si il pun la loc, acest proces incepe din nou.Care o fi problema, ati patit si voi la fel sau aveti idei?Merci,Dani

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări