Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

URGENT: Cum trag mai multe cablaje pe o foaie?

BLK

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BLK

4

• cirip

2

• cniky

1

• Flor

1

Top autori în acest subiect

pai e gata oricum... am si spus mai sus, m-am chinuit cu bmp din pdf si apoi l-am facut psd... m-am chinuit si l-am facut ca aveam nevoie urgent...as fi vrut sa stiu cum sa fac singur ca o sa mai am treaba cu asa ceva si sa nu stau sa apelez mereu la altcineva.asa ca daca puteti sa spuneti cum se poate face simplu de tot ar fi ok.

Link spre comentariu

options-->post process settings-->selectezi ce vrei sa scoti-->click dreapta-->proprietati-->debifezi "center on page"-->specifici pozitia cablajului pe foaie in unitatea de masura cu care lucrezi fata de 0,0 coltul stinga sus. scoti la imprimanta apoi bagi aceeasi foie dar scoti cablajul in alta pozitie. si tot asa.

Link spre comentariu

Cred ca n-am fost suficient de explicit. Nu, nu in max. In max nu cred ca se poate, dar scoti din max in gerber si apoi exista o chestie care se cheama Gerber Tool sau asa ceva, care vine cu OrCADul si cu care faci multiplicarea (panelizarea). A trecut ceva timp de cand am facut ultima data chestia asta.Cirip

Link spre comentariu

Salut

Daca inteleg eu bine ai facut cablajul in Orcad Layout.

Te duci in Options, selectezi Post Proces Setings, apare un tabel cu toate straturile din care alegi ceea ce ai nevoie. Dai click dreapta mouse si cauti Proprieties pe care faci click. Se deschide un nou tabel in care bifezi corespunzator Print Manager si Keep Drills Holes Open.

Personal fortez si tiparirea in alb/negru pt ca asa mi se pare normal, logic si economic.

Pt. incadrarea corecta in pagina Center on Page trebuie sa fie NESELECTAT . Pozitia pe pagina este impusa de Y Schift unde trebuie sa alegi numere - adica negative. Nu uita ca marimea lui y reprezinta mils sau mm, dupa cum ai bifat in tabelul din Sistem Setings din -tot -Options.

Apoi dai OK. Din nou clik dreapta mouse si alegi Plot to Print Manager. Aici setezi imprimanta cum vrei tu pt. calitatea tiparirii.

Dupa ce dai Print si astepti putin vei vedea pe hartie rezultatul muncii tale.

Initial am stricat cateva harti pt. a ma obisnui. Acum pun pe aceiasi pagina atat traseele si amplasarea pieselor cat si planul de gaurire, eventual si schema electrica. Evident daca incap toate.

Daca nu te descurci si esti bucurestean scrie-mi pe personala si poate te pot ajuta, dar incepand de marti 2 nov.

Bafta si succes.

Flor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări