ex.escu Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Ma intereseaza care este rezistenta in c.c. a bobinei unui difuzor (nou) de 6-1/2" de la incintele Bowers&Wilkins DM601/1- am o pereche marcate "8ohm",la care rezistenta e de 3,9 ohm la ambele,functioneaza bine,nu par a avea spire in scurtcircuit.Multumesc. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Daca tot ati desfacut incintele verificati filtrele si vedeti ce este in serie cu mid-basul. Probabil e de 6 ohmi nominal si sa mai aiba ceva in serie. Link spre comentariu
ex.escu Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 Difuzoarele sunt masurate la bornele lor; "8ohm" e marcajul de pe eticheta difuzoarelor.Pentru un difuzor cu Z= 8 ohm,Rc.c.ar trebui sa fie cuprinsa intre 5,7-6,7 ohm.Ori difuzoarele sunt o exceptie ,ori au spire in scurt circuit(amandoua);din acesta cauza am intrebat daca are cineva unele "noi",pentru a compara rezistenta.In incinta originala firma da Zmin=4,2 ohm,iar difuzoarele de joase(cele de mai sus) sunt inseriate cu o bobina, filtru ordin 1 ,F.sep.=4khz. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Ce valoare are bobina? In cel mai bun caz ai o impedanta in jur de 5-6ohmi, dar mai mult nu prea ai cum. Foloseste un amplif mai tzapan pt ele si gata.Daca ar fi spire in scurt wooferul ar avea inductanta f mica, iar impedanta nu ar creste cu frecventa, iar spl-ul ar fi jalnic. Doi la mana, compara-le intre ele. Daca-s la fel atunci asa e modelul. Nu au cum sa se strice ambele la fix 3.9ohmi. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Am intalnit difuri de 8 ohmi (zona 200-500Hz) cu Re intre 4 si 5 ohmi nu retin valorea exacta. Cel mai bine trebuie masurat. Oricum daca este in catalog Zmin dupa aceasta valoarea va ghidati in alegerea amplificatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum