Vizitator netra Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu de ce difuzorul monacor spa-8pa costa atat de putin (139 lei), ce lipsuri are sau care e buba cu el? Nu am mai intalnit difuzor cu sasiu din aluminiu, con de hartie etc sa coste atat de putin si asta in Romania, de aceea ma bate gandul sa fac ceva cu el. Vreau sa-mi fac niste sateliti ca aici http://h-audio.de/shop/catalog/product_ ... ts_id/2002 unde s-a folosit acest difuzor. Totul depinde de parerea voastra, merita sau nu, in caz ca merita va rog sa-mi recomandati si un difuzor de inalte (unul care sa se simta) si daca tot ma ajutati va mai rog sa-mi schitati si ce dimensiuni trebuie sa aiba cutia si bineinteles ce filtru necesita. Ps. Nu sunt tigan, dar daca tot v-am prins, profit si eu !!!!! Link spre comentariu
Yoshiro Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Am lucrat cu SP-6/100PA, SP-6/150PA si SP-8/150PRO si toate isi merita banii. Sunt excelente pentru sateliti mici au niste medii frumoase. La ce aplicatii vrei sa folosesti satelitii? Link spre comentariu
Vizitator netra Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Vreau sa le atasez unui sistem 5+1 la care amplificatorul este un Pionner VSX421. Pe viitor am sa construiesc si un subwoofer, ceva cu difuzor mai mare de 12 inch, ca sa acopar cat mai bine frecventele joase. Momentan amplificatorul ataca niste sateliti de la un sistem home cinema cu SW-ul lui. Folosesc amplificatorul mai mult pentru muzica (2+1) mai rar filme. Am facut un compromis alegand sistem 5+1 si nu unul stereo. Acum revenind la intrebarea mea despre difuzoarele spa-8pa, ma roade gandul ca ceva e putred la mijloc fata de constructie/pret/calitate audio, inca mai astept pareri daca sa le achizitionez sau nu. Am mai vazut ca exista si boxe monacor echipate cu aceste difuzoare http://monacor.co.uk/products/prosound- ... nr/252220/ , dar au niste cutii jalnice din plastic, nu ma vad sa am asa ceva in casa! Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Eu am acele difuzoare in incinte inchise impreuna cu DT300 cu waveguid WG 300 taiate la 2khz si suna exelent.Nu au bas ca cele cu calota de cauciuc dar vocea este excelent redata. Sunt superbe.Dar eu sunt subiectiv. Link spre comentariu
Vizitator netra Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Va mai rog ceva, puteti sa-mi dati cotele cutiei pe care ati realizat-o dvs ? Din cate am citit cica acest difuzor ar merge mai bine in incinta BR !!! dar daca ziceti ca merge bine si in incinta inchisa, o fac asa. Apropo si o schema la filtru pe care l-ati folosit ? MS. Sa-mi fie cu iertare, acum am dat peste comentariul acesta "http://www.tehniu..-azi.ro/topic/4834-incinta-2-cai-cu-difuzoare-monacor/#entry44213" si se pare ca sunteti tot dvs. unde va plangeti ca suna jalnic !!!! link-ul e considerat spam, asa ca trebuie completat http://www.tehniu..+m Ps Mai astept o singura confirmare si le comand. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Boxele acelea sunt de toată jena. Volumul incintei era mult mai mare și greu controlabil având dif bas pe laterală si camera comuna cu alt dif mai mic de 6 țoli. ( nu am spus ca EL sună jalnic) La data aceea aceste dif pe bași într-o incinta da 80 litrii cu un port de 60 mm diametru si 70 mm lungime era un dezastru. Fara bas, fără putere. Ce am remarcat la ele e claritatea vocilor. Are un spl excelent si e adevarat, Qts mic te îndeamnă să le folosești la bas-reflex. Asta dacă vrei bas mai puternic de la ele.Am ales boxa pe compresie pt ca nu e pretențioasa la construcție și se aude mai natural.Diful urca pâna la 4khz iar dt300 se recomanda sa fie tăiat la 2khz. Totuși m-am gândit sa profit de timbrul mai complex al celui de bas pentru medii si sa tai filtrul la 3500hz.( prima dată le-am tăiat la 2khz dar eu zic ca suna mai bine la 3,5khz)Am sa-ti trimit cotele boxelor mâine. Nu pot în aceasta seara. Filtrul este de ordin II CapacitorsC1 = 4.02 uFC2 = 4.02 uFInductorsL1 = 0.51 mHL2 = 0.51 mHdeci separarea nu e asa brusca permițând fiecărui dif sa intre în teritoriul celuilalt.Totuși eu as vrea sa încerc si pe celalalt de ordin IV.CapacitorsC1 = 3.01 uFC2 = 6.03 uFC3 = 9.05 uFC4 = 2.01 uFInductorsL1 = 0.23 mHL2 = 1.03 mHL3 = 0.69 mHL4 = 0.34 mHMie mi-a sunat bine si cu un singur condensator de 6 micro pe înalte constituind un filtru trece sus, iar întreg diful de bas fiind filtru taie sus.Am gasit calculele initiale pt sateliți. Link spre comentariu
Vizitator netra Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Sunteti ff amabil, va multumesc.Maine dau comanda pentru SPA-8PA si inalte PCT300, sa fie intr-un ceas bun ! Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Nu uitați: boxele închise trebuie sa fie foarte rigide pt ca întreaga energie a difului acționează asupra pereților.Filtrele sunt experimentale. Normal se fac calcule complexe si multe reglaje ca aici:http://www.diy-audio.ro/cum-construim-un-filtru-pasiv.htmlE posibil ca doua boxe la mana a doua de firma sa fie mai avantajoase decât proiectul dvs. Eu am fost nevoit pt ca le-am luat fără sa știu ce știu acum ( nu că aș știi prea multe). Gândiți-vă bine înainte.Mai așteptați și sfatul „greilor” de pe site. Daca totuși vă hotărâți să le faceți trebuie sa vă spun și de protecția difului de înalte dacă aveți mania puterii. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Dimensiuni interioare pentru boxele inchise ( pe compresie) Inaltime 39 cm, latime 24, adâncime 26 cm. Volumul e cam mare ( 24 litri fata de 12-14 cat ar trebui), dar poti oricind pune un perete intre bas si inalte micsorând volumul incintei din pct de vedere al basului. Am ales aceste dimensiuni pentru a incapea difuzoarele in incinta.In interior pui vata fonoabsorbanta cate putin, ascultand mai multe genuri de muzica si te opresti cind boxa ta ajunge la echilibru intre voce, saxofon, chitara sau pian...etc. Eu initial am umplut până la refuz boxa si se auzea infundat. De-abea când am pus un strat mai rarefiat ( cam 50 la suta din vol incintei) am ajuns la sunetul dorit. Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Ma intereseaza sa stiu de ce difuzorul monacor spa-8pa costa atat de putin (139 lei), ce lipsuri are sau care e buba cu el?nu au nici o lipsa,doar ca nu stau prea bine la joasedar merg in niste sateliti bas reflex cu spl mai ridicat,ceva pe la 15L si Fr 60-65hztaierea nu mai sus de 2500hz,in definitiv are 8' si graficele sunt si ele neteziteca inalte,dt300,cu sau fara wg,dt28n,dt280cu filtrele e mai greu,dar nu te avanta la mai mult de ord 2 daca nu ai posibilitati de optimizare prin masuratori(nici nu este nevoie de cele mai multe ori pt home-use) Link spre comentariu
Vizitator netra Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Multumesc tuturor pentru ajutor si inca cuiva care mi-a scris pe PM.Ieri am vrut sa cumpar difuzoarele dar nimeni nu le avea pe stoc, am dat comanda si astept sa-mi ajunga in circa 10 zile.Inaltele nu le-am comandat inca deoarece mai vreau sa intreb ceva;Eu vreau inaltele sa sune mult mai tare si din ce am vazut aceste inalte recomandate de dvs nu prea au un spl mare pe zona 12500-18000hz si atunci m-am gandit sa fac alta combinatie, adica sa pun 2 difuzoare unul sa redea intre 1500hz pana pe la 8000hz cu spl modest si altul intre 8000hz si 20000hz cu un spl mai mare, aici m-am gandit la un super tweeter.Ce ziceti e mai bine asa? daca da, ce combinatie imi recomandati pentru cele doua difuzoare ? Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 pentru asta folosesti un dif de medii de ex spm 116 ( http://www.monacor.de/index.php?id=128& ... kelid=5884 )si faci filtru pe trei cai. Inalte http://www.monacor.de/index.php?id=128& ... kelid=2133 cu spl 98db Eu am ales pe cele doua pt ca au spl-urile apropiate si nu au nevoie de L-pad pentru liniarizare acustica. Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 ii ajunge dt28n,se face din filtru ce vrea elnu trebuie ca spl-ul tw sa fie mai mare pt ca oricum el se atenua Link spre comentariu
Vizitator netra Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Azi mi-au sosit difuzoarele, prima impresie optica e ca sunt realizate impecabil, a doua sper sa fie impresie, e ca suspensia (membrana) e ff rigida, abia o pot misca, dar am dat in el cu vreo 70W (tinut in mana fara cutie) si a naibi membrana se misca frumusel, o fi potent magnetul de are asa forta sa miste membrana, dar fata de niste difuzoare chinezesti cu membrana de cauciuc, acestea sunt lemn !Ma rog, ramane sa ma apuc de cutii si atunci pot spune ce si cum . Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 nu ti se pare,asa sunt si asa or sa ramanascrie clar la utilizare "PA bass-midrange speaker"se poate deduce si din parametrii ca nu sunt chiar de hi-fi (fs mare,spl mare,cms f mic,Vas la fel)oricum ofera destul la banii astia daca stii sa le utilizezi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum