Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator HI-FI DE MARE Putere Emil Marian

Vizitator ecouter

Postări Recomandate

Vizitator ecouter

Vreau sa construiesc un amplificator si ma orientasem spre Symasym 5_3 , dar cred ca e cam dificil de pus la punct , nu vreau cu tranzistoare exotice si scumpe, iar modificari pentru 2sc5200/1943 nu stiu cum sa ii fac si cablaje nu sunt multe variante .Vreau sa fac un amplificator pentru un subwoofer de 12'' de casa .Vreau sa functioneze din prima ,deci sa fie testat ,nu vreau tot felul de petarde de pe net , sa fie de preferabil cu 2sc5200/1943, distorsiuni mai mici de 0,4 , Slew Rate mai mare de 20,25v/ micro secunda si sa sune cat mai aproape de un STK4192 !Cred ca o pereche de finali pot zgaltai un 12'' suficient cat sa deranjez toata scara !Am vazut si amplificatorul domnului ZAL , m-am uitat si la cel din Tehnium 1985 nr.9,10....si l-am mai vazut pe acesta din 2004 ! L-a construit cineva ?! Eu prin 2006 imi cmparasem majoritatea pieselor si facusem si cablaj pentru etajul pilot dar am renuntat !Mai detin unele BF-uri ....etc dar nu prea se mai gasesc 2n5878 si 2n5872 !Poate merg inlocuiti cu altii?!Cam ce amplificator mi-ati recomanda ?!Nu am conostinte teoretice despre electronica !Dar imi place sa mai mesteresc cate ceva .Multumesc !

post-43675-139829577806_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator kroparul

La cel din 2004 aveti si proiectul cablajului?Am facut odata ceva cu bf459-tranzistor de videofrecventa utilizat in mediul diy mai ales pentru o proprietate observata absolut intamplator si anume zgomotul mai mic decat la tranzistoarele de zgomot mic uzuale.Singurele care il intrec la capitolul asta sunt de 20 de ori mai scumpe.Totusi primul amplificator cu acesta a agatat instantaneu pe ramura negativa dand afara -60v.Mi-a luat o luna sa rearanjez traseele pe pcb ca sa devina stabil.Nu stiu care sunt toti factorii care fac ca acest tranzistor sa devina utilizabil fara teama in audio.

Link spre comentariu

Daca nu ai cunostinte macar medii in electronica nu te apuca de ceva incomplet documentat.Mai bine alege un proiect cu documentatie 100% si care are pagini multe de service (Am facut- nu merge - ce ma fac ? + raspunsuri pt nenumarate greseli sau defectiuni.)In plus, acel proiect nu este de MARE PUTRERE (rareori hi-fi si mare putere stau corect impreuna, si la preturi fabuloase - BAT, Bryston, Krell, etc). Exprimarea "de MARE PUTERE" de obicei indica amplificatoare pt sonorizare (Pro).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări