Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 intrebari legate de circuite

Vizitator luques

Postări Recomandate

Vizitator luques

Salut, numele meu e Alex si am doua intrebari.Am primit 2 teme carora nu reusesc sa le dau de capat. Prima suna cam asa: Care este diferenta dintre semnalul de stergere sincron si asincron pentru un numarator modul 12 realizat cu un 74HCT163/74HCT161? Iar in a doua imi cere schema de masura completa a curentului de scurtcircuit la iesirea unui inversor CMOS HCT. Are cineva vreo idee? multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Care este diferenta dintre semnalul de stergere sincron si asincron pentru un numarator modul 12 realizat cu un 74HCT163/74HCT161?

Raspunsul se determina prin inspectia diagramelor de timp si a tabelelor de functionare. Resetul asincron reseteaza imediat numaratorul. Resetul sincron nu produce niciun efect asupra numaratorului pana la aparitia urmatorului front crescator al clocului.

schema de masura completa a curentului de scurtcircuit la iesirea unui inversor CMOS HCT.

Suna prea simplu. Un ampermetru conectat la VDD apoi la masa, va determina curentul de scurt circuit la VDD si la masa. Cred ca mai lipseste ceva, ca e prea banal.
Link spre comentariu
Vizitator luques

Multumesc! Treaba cu schema de masura a curentului de scurtcircuit a dat si la examen in anii anteriori, probabil vreau sa ii scriu chestia asta, pentru ca mi-a dat s-o fac acasa. Ma gandesc ca vrea sa stie cum se realizeaza nu sa i-o desenez. mersi inca odata!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări