Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

informati infrarosu

Vizitator Monulus

Postări Recomandate

Vizitator Monulus

Salutare ......am o minicamera si as vrea sa ai atasez un singur led infrarosu pt a ajuta camera sa vada si in conditi de lumina mai slaba camera ar fi aceasta ...

http://2rc.ro/mini-camera-video-md80-720x480-p-707.html

nu stiu ce fel de led sa cumpar de cat sa fie rezistenta si de cat sa fie bateria preferabil ar fi o bat de 3.7 pt ca e rencarcabila si asa as putea face economie de putin cascaval :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Ticu

1

Top autori în acest subiect

Poti incerca leduri infrarosu (IR) pentru telecomanda, care au maximul de emisie 920-950 nm (nano-metri). In serie cu 68 ohm, la o baterie de 3,6 V, un led IR va consuma cam 35 mA. Totusi, un singur led emite cam putin IR. Ar trebui mai multe, dar atentie, curentul total se mareste si va termina repede bateria.Intrebarea este daca si camera ta este sensibila la IR. Un test s-ar putea face daca ai acces la o camera de supraveghere cu IR deja instalata: faci o filmare pe intuneric in zona iluminata doar cu IR de acea camera si vezi daca se inregistreaza ceva. Sa nu fie o banca sau un obiectiv strategic, ca o sa te intrebe de ce filmezi acolo.Mai poti incerca, tot pe intuneric, sa "luminezi" niste obiecte cu telecomanda de la un televizor (apasata continuu tasta de volum sonor de exemplu); apoi urmaresti daca se vad niste pulsuri luminoase pe filmare.Daca nu e sensibila camera la IR, ai putea folosi leduri cu lumina alba. La 6 Volti, cu 150 ohmi in serie, curentul printr-un led alb se apropie de 20 mA.

Link spre comentariu
Toate camerele sunt sensibile in infrarosu.Numai ca producatorii mai atenueaza aceasta sensibilitate introducand un filtru in fata senzorului CMOS sau CCD. Daca se doreste maximul de sensibilitate noaptea, se demonteaza cu atentie obiectivul si intre el si senzor se gaseste un gemulet verzui, acela trebuie scos.In acest mod puteti construi un NightVision ieftin adaugand o sursa puternica de infrarosu.Se poate folosi o lanterna cu leduri la care se inlocuiesc toate ledurile cu unele IR.
Link spre comentariu

Acum depinde de utilizator ce vrea de la camera.O camera fara filtru de atenuare IR e excesiv de luminoasa in conditii de zi insorita.Dar in conditii de interior si cu iluminat fluorescent nu sunt probleme.

Link spre comentariu
Vizitator Monulus

Poti incerca leduri infrarosu (IR) pentru telecomanda, care au maximul de emisie 920-950 nm (nano-metri). In serie cu 68 ohm, la o baterie de 3,6 V, un led IR va consuma cam 35 mA. Totusi, un singur led emite cam putin IR. Ar trebui mai multe, dar atentie, curentul total se mareste si va termina repede bateria.Intrebarea este daca si camera ta este sensibila la IR. Un test s-ar putea face daca ai acces la o camera de supraveghere cu IR deja instalata: faci o filmare pe intuneric in zona iluminata doar cu IR de acea camera si vezi daca se inregistreaza ceva. Sa nu fie o banca sau un obiectiv strategic, ca o sa te intrebe de ce filmezi acolo.Mai poti incerca, tot pe intuneric, sa "luminezi" niste obiecte cu telecomanda de la un televizor (apasata continuu tasta de volum sonor de exemplu); apoi urmaresti daca se vad niste pulsuri luminoase pe filmare.Daca nu e sensibila camera la IR, ai putea folosi leduri cu lumina alba. La 6 Volti, cu 150 ohmi in serie, curentul printr-un led alb se apropie de 20 mA.

Link spre comentariu
Vizitator Monulus

am reusit ceva astea sunt ledurile care leam folosit ir led TSAL6400 cu o rezistentza de 47 ohmi si bat de 3,7 v face diferenta cat de cat am atasat doar un led langa camera am scos si protectia sau filtrul camerei care pot zice ca se vede chear bine in conditzi de lumina slaba are claritate buna si daca nu itzi convine potzi monta filtrul la loc binentzeles daca lai dat jos cu atentie :nas: ....... acum as fi curios care sunt ledurile IR mai puternice ce emit sau cum pot scoate maximu dintrun led depinde de curentul care il alimenteaza sau depinde de rezistentza ?

Link spre comentariu

Ca sa tragi maximul de putere dintr-un led IR ar trebui sa-l utilizezi in impulsuri.Problema e ca ar trebui alimentat la curentul maxim admisibil doar atunci cand se detecteaza miscare in fata usii, altfel mananca repede bateria.Dar se poate rezolva orice, pana la urma suntem pe un forum de electronica.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Ar fi indicat sa testezi cu leduri IR avand lungimi de unda apropiate. Am o camera de supraveghere cu tun de leduri IR si folosind leduri no name (banui ca pentru telecomenzi) imaginea a luat-o spre roz, sensibilitatea senzorului fiind mica la ele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări