Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Amplificator Yamaha DSP e390

Vizitator robytza91

Postări Recomandate

Vizitator robytza91

buna tuturor, am si eu nevoie de ajutor in legatura cu un amplificator yamaha, l-am luat de la cineva care l-a avut la repara, dar cel care trebuia sa il repare cred ca s-a plictisit de el...problema vine de la transformator care s-a prajit si pe care nu il mai are... cum as putea sa aflu ce tensiuni avea statia la intrari are cineva vreo idee.... pls help me :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru inceput nu iti trebuie schema...ar fi trebuit sa afli de ce s-a ars trafo retea . De obicei , la Yamaha nu se arde nimic serios , are protectii la protectii...vezi ca are un meniu de service ( trebuie apasate trei butoane odata , simultan cu introducerea stecherului in priza si intri in modul service . Adica Stand-by / on , Stright / effect si Audio / select la majoritatea aparatelor Yamaha cu functii DSP...Trafo retea se defecteaza doar daca impedanta incintelor nu corespunde cu cea setata din meniu , aparatul putand functiona si cu boxe de impedanta mica , daca acest mod este setat in meniu , sau din fabrica vine pe 110 V si un retardat il baga in priza de 220V !Problema este ca de obicei aceste comenzi sunt ascunse ...nu sunt la indemana utilizatorilor , deoarece se considera ca devine prea complicat de utilizat pentru necunoscatori ...Aparatul in modul service tine minte cateva log-uri de history , iar cu codurile afisate pe display identifici conform listei din CD-ul de service blocul sau componenta defecta , in cazul cand trafo nu ar fi ars . Cauta mai intai CD-ul de service , include si schema cu datele trafo retea . Nu renunta la el , este un aparat deosebit , are performante incredibile !Spor la treaba !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări