cristianvalentin Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Salutare colegi!!Cine imi poate explica si mie cum sta treaba cu izolarea TDA-urilor fata de radiator...Eu doresc sa montez doua module cu cate un TDA7294 fiecare pe acelasi radiator....am cautat pe google si am gasit ca este posibil sa iasa scantei . Este adevarat? Link spre comentariu
asyx Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 da.trebuie izolate fata de radiator daca acesta are masa.poti pune radiatorul pe suporti izolanti Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Mai exact radiatorul la tda e legat la Vs-, daca radiatorul e la masa o sa fie un frumos scurt pe ramura negativa fix prin tda. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2013 Carcasa este din plastic in proportie de 80%...decat capacul este din pmetal. Locul unde vine radiatorul fixat este din Al , o portiune cam de 15x15(care nu este legata la masa) , in rest tot este de plastic...As putea prinde radiatorul de acea tabla de Al pentru o mai buna racire. Eu nu stiam daca pot pune doua TDA pe acelasi radiator fara a le izola de acesta...Va multumesc! Link spre comentariu
stefanstudio Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 exact ca si cel de mai sus partea metalica depe tda ce face contact cu radiatorul e legata la v- in mod normal nar trebui sa se intample nimic se atinge cu radiatorul 2 ic tda dar e foarte bine sa le izolezi de preferat cu foita de mica si neaparat trebuie izolator si pentru surub ca altfel efertu e in zadar deci eu recomand sa le izolezi aaa daca pui foita demica trebuie si pasta termoconductoarea dinaia ca la cpu si vezi sa le racesti bine ca acele tda uri se cam incing Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Metode de montare pe radiator. 1. Fara izolare (tii cont sa izolezi radiator de masa montajului). 2. Izolare cu mica sau alte izolator (acum sunt anumite foite de panza impregnata cu un cauciuc - fie gri sau roz). In poza se vede foita transparenta de mica: 3. Exemplu foita roz izolatoare: 4. Mica + izolator plastic pentru suruburi (asta se vede si in poza de la punctul 2 de mai sus): Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Nu recomand cu nici un chip fixarea TDA-urilor pe radiator fara izolare indiferent de configuratie, este o chestiune de siguranta, accidente se pot intampla oricand si e mai placut sa stii ca ai fost prevazator si ai folosit izolare deci "no fireworks". @thunderer a recomandat suficiente metode eficiente si ieftine, folositi-le fara ezitare ca merita. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 Incerc sa rearanjez lucrurile prin amplificator ,dar m-am lovit de o problema...Eu mai avem un traf mic de 2x14 V cu care alimentam un Vumetru cu cu LM 3914 si doua coolere ,stabilizate cu Lm 7812..Acum trebuie sa renunt la la acel traf insa nu stiu daca pot alimenta de la traful primcipal care are 2x22 Vca..LM 7812 ete prins pe radiator Link spre comentariu
stefanstudio Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 printrun zener ce zici se poate? mai exact 2 nustiu daca sunt de 14 v dar de 15 trebuie sa fie pui 2 zenere de 15v la 1 ....2 w Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 As putea incerca consumul prin dioda este mai mic de 500mA dar ma ingrijoreaza restul de 12 V care nu trec de dioada ! :jytuiyuPS:nu am mai folosit zennere pana acum Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2013 Revin cu cateva informatii utile ...am cautat pe youtube cum merge un LM3912 iar puterea disipata se calculeaza dupa formula (Vin-Vout)xIout=W...daca inlocuiesc in cazul meu am Iout=~0.4A ,Vin=33.94 Vcc, Vout=12vcc..(33.94-12)x0.4=8.77 Watt degajati sub forma de caldura , cam mult as spune Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum