Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

instalatie casa

Vizitator nelu_742000

Postări Recomandate

Vizitator nelu_742000

vreu si eu o indrumare vreu sami fac instalatia electrica la casa, vreau so fac cu cablu litat de 1,5 pentru iluminat si de 2,5 pentru prize e buna alegerea mea[ma refer la cablul litat] multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator nelu_742000

vreu si eu o indrumare vreu sami fac instalatia electrica la casa, vreau so fac cu cablu litat de 1,5 pentru iluminat si de 2,5 pentru prize e buna alegerea mea[ma refer la cablul litat] multumesc anticipat

ok dar ce inseamna monoltifilar ? mersi anticipat
Link spre comentariu

No iaca zic și eu, mai mult o nedumerire, rostită-n barbă:Oare normativele ce reglementează anume domenii, în cazul de față I7, au căpătat caracter de opțional sau au ajuns a se negocia?

Am cautat in I7 2011 si nu am gasit sa scrie ca este interzis folosirea conductorului multifilar....Am si eu o intrebare de ce sunt permise conductoarele multifilare la prelugitoare si nu ar fi admise in instalatii de forta?Nu este nici o problema atata timp cat se respecta sectiunea si curentul admisibil prin el si ceilalti parametri.Pt Nelu: conductoarele monofilare sunt conductoare cu un sigur fir si nu cu multe cu este la cele multifilare, monofilar= 1 singur fir, multifilar=mai multe fire.
Link spre comentariu

Eu pentru tragerea cablurilor folosesc o chestie din fibra de sticla cam de 3-4 mm diamteru la 50 metrii lungime care are la capete niste chestii destepte si anume la varf are un mot rotund urmat de un gat flexibil cam de 3-4 cm dupa care o bucsa cu care se prinde de fibra de sticla, la capatul celelalt are o bucsa decupata in asa fel incat sa legi firul de ea dar sa nu iasa in afara diamterului bucsei respective SI marea chestie (cel putin la asta care o am eu) e ca pot schimba cele 2 capete intre ele (sunt pe filet) si nu trebuie sa bag acelasi capat mort copt.

Link spre comentariu

OFF TOPIC : briobit, acestea in romana am vazut ca se cheama "tragatoare". Exista si variante pentru diametre mari ale cablului care au o camasa (ca o tresa) de otel care se prinde (prin tragere) strans de cablu pentru a-l putea trage pe instalatie....sau exista varianta TIAB - bagi ce poti pe canal si apoi legi cablul indiferent de cat de gros este de acel "ceva" iar apoi cu cat mai multi muncitori tragi de cablu(ri).

Link spre comentariu
Vizitator nelu_742000

No iaca zic și eu, mai mult o nedumerire, rostită-n barbă:Oare normativele ce reglementează anume domenii, în cazul de față I7, au căpătat caracter de opțional sau au ajuns a se negocia?

Am cautat in I7 2011 si nu am gasit sa scrie ca este interzis folosirea conductorului multifilar....Am si eu o intrebare de ce sunt permise conductoarele multifilare la prelugitoare si nu ar fi admise in instalatii de forta?Nu este nici o problema atata timp cat se respecta sectiunea si curentul admisibil prin el si ceilalti parametri.Pt Nelu: conductoarele monofilare sunt conductoare cu un sigur fir si nu cu multe cu este la cele multifilare, monofilar= 1 singur fir, multifilar=mai multe fire.
mersi de informatie o zi buna
Link spre comentariu
Vizitator nelu_742000

Nu vad cu ce e monofilarul mai bun decat litatul, mai ales daca la litat se pun papuci terminali.A mai fost odata discutia asta...Cel mai usor se gata o sarma prin copex, si cu sarma aia se trag firele (in cazul litatelor). Eu am folosit sarma neagra (de fier).

eu am un asa zis spion din plastic lung de vreo 30 m laun capat cu un arc si in capatul arcului o bila iar la celalalt capat are o ureche de unde legi cablul si il tragi merge foarte bine
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări