costyy86 Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Salutare, am nevoie de un dual volt-ampermetru care sa masoare 0-60 (70)v si 0-5A sau mai mult la amperaj. Am gasit o schema insa este kit si nu are valoarea pieselor si nici hexul, are cineva aceste valori inclusiv hexul? sau alta schema care sa corespunde cerintelor? poate fi cu pic sau Atmega, nu conteaza, linkul cu schema mai jos. Multumesc. http://electronics-diy.com/70v_pic_voltmeter_amperemeter.php Link spre comentariu
lama Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Mai uitete odata, valorile sunt. Hexul nu este intradevar. uite aici http://www.electrosome.com/voltmeter-ammeter-pic/ Are si codul. Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 Da sunt valorile sus, lea-m vazut si inainte, dar nu spune R1 ce valoare are si asa mai departe... Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 dar la şunt de 0.47 ohmi vei avea vreo 4.7V cădere pe el la 10A traşi. te mulţumeste? Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 Mie imi trebuie maxim 5 A, dar nu am gasit alta schema si nici asta nu e completa.....nu are hex.Daca trag maxim 5A atunci cadereaeste pe jmatate undeva maxim 2.5v....nu? asa ar fi ok Link spre comentariu
lama Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Da sunt valorile sus, lea-m vazut si inainte, dar nu spune R1 ce valoare are si asa mai departe...Pai e conectat la MCLR deci un 10k (la 5 v alimentare) Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Mie imi trebuie maxim 5 A, dar nu am gasit alta schema si nici asta nu e completa.....nu are hex.Daca trag maxim 5A atunci cadereaeste pe jmatate undeva maxim 2.5v....nu? asa ar fi ok Dar putere disipata este de 12W. Eu zic sa iei un 0,1ohm la 5W (cadere 0.5V) si pui un amplificator operational (preferabil un rail-to-rail) si-l amplifici cu 10, plus ca poti pune si un semi-pot ca sa faci calibrarea mai usor. Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 Ok, multumesc tuturor pentru sfaturi, dar momentan nu imi sunt de folos deoarece eu am deschis topil pentru a fare rost de hex,acolo arat doar schema si ce componente ai nevoie, dar nu si R1 ce valoare are si asa mai departe....este un link catre un kit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum