menthorul Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Dell Latitude D 400 fara usb si touchpad !am primit un laptop, cel de mai sus, la care nu funcţionează USB - are 2, nici touchpad-ul sau stick-pointul...am desfăcut tastatura, nu pare nimic fisurat sau rupt sau neconectat, am curăţat-o de praf şi atît, fără rezultat..am reinstalat winxp prin pxe, nu are nici dvd sau cd...biosul dat pe default, nimic...de unde să încep cu verificare sa ? Link spre comentariu
VIFCOR Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Se incepe elementar cu verificare tensiuni de alimentare, pamblici conexiune.apoi treci la inlocuire bile sau cip sud responsabil cu comunicatiile periferice Link spre comentariu
2informaticos Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Este posibil sa lipseasca tensiunea de 5V pt USB; probabil tot de acolo se alimenteaza Touchpad si pointstick...In cel mai rau caz poate fi ceva legat de lipituri proaste la southbridge, sau vreo problema interna in chip.Daca ne spui si modelul exact al placii de baza, poate gasim o schema si vedem pe unde "umbla" tensiunea de 5V pt USB... Link spre comentariu
menthorul Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 am laptopul la muncă, abia luni ajung la el, îl desfac şi caut informaţii pentru asta..Mulţumesc ! Link spre comentariu
menthorul Postat Februarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2013 salut,am pus 2 mauşi pe usb, se aprindea ledul din interior dar nu îl vedea, nu-l detecta, nu funcţiona..am pus cele 3 stick-uri diferite pe care le aveam, cu led-ul ..la fel, dar fără să le vadă..am să ataşez şi raportul de la everest !Mulţumesc ! Link spre comentariu
porscheg Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Inseamna ca ai 5v si e defect de chipset bile dezlipite. Link spre comentariu
menthorul Postat Februarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2013 bun bun buncine face Reball-ing în Timişoara ? Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Parca la Stas Computers fac. Suna si intreaba. Link spre comentariu
menthorul Postat Februarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2013 reballing la southbridge...aşa am înţeles... Dar mulţumesc pentru amabilitate ! O zi bună ! From: [email protected]> To: ' @yahoo.com> Sent: Wednesday, February 13, 2013 12:32 PM Subject: RE: bună ziua Buna ziua, se poate face reflow sau reballing, insa pentru modelul dumneavoastra nu cred ca merita investitia. Notebook-ul este unul destul de vechi iar costul pentru reballing (daca se reuseste) este apropiat sau mai mare decat al lui SH. Pentru reflow costul este de 170 RON. Exista insa posibilitatea daca este echipat cu chip grafic de la Ati sa fie defect si atunci nu se poate inlocui deoarece nu se mai gasesc acele chipuri. Multumim sig From: @yahoo.com] Sent: Tuesday, February 12, 2013 4:23 PM To: [email protected] Subject: bună ziua bună ziua, am un laptop Dell D400 am înţeles că d-voastră faceţi reball-ing...la cine să mă adresez ? Mulţumesc ! Link spre comentariu
porscheg Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Mda. La acest dell trebuie facut reballing la south si e un intel destul de banal la reballing. In fine..... Nu spun nimic legat de pret ci doar de diagnostic sau mai exact de tipul de raspuns. Pretul si-l face fiecare in functie de costuri sau de cum ii trazneste prin cap si nu este comentabil. Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Altul nu stiu, imi pare rau. De asta stiam ca si-a dus un coleg laptopul (ii apareau artefacte pe ecran) si cred ca si el si-a facut reflow.Da-i pe el cu aer cald si flux... poate poate Link spre comentariu
porscheg Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Tipul de chipset nu merge cu aer cald. De obicei la defectul asta si chipset de genul asta se inegresc padurile de la oxidare si mai rau ii faci daca il incalzesti odata la reflow si dupa inca o data sa-l dai jos si inca o data sa ii pui bilele si inca o data sa-l lipesti la loc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum