pop_ady44 Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 da asa este corect ca daca sa citit posturile am avut o mica discutie care ceream sa ma lamureasca em2006 de ce este asa si nu cum ar trebui Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 ...in primele postari s-a dovedit incorecta. Si cu care au luat plasa si altii (pe google)...Intr-adevar, primul desen al meu nu a fost prea inspirat.De aceea, gasesc ca e utila o completare (corectie) de natura sa ajute pe viitor (pe google) in evitarea interpretarilor eronate. Iaca si un mod de a drege busuiocul.. Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Si primul desen al meu a fost gresit. Intre timp l-am sters fiindca am primit un mesaj de blocare a postarii desenelor (nu stiu ce limita depasita) si a trebuit sa fac curat prin fisierele devenite inutile. E buna ideea dlui Emil2006 de mai sus; este o schema-bloc pentru instalator, pe care nu-l intereseaza de fapt constructia interna a comutatorului (rotativa sau prin apasare). In acest context am putea considera corecte si scheme ca cele citate de pe google, cu conditia sa interpretam "crucea" sau "diagonala" doar ca simboluri pentru comutatorul cruce si nu in sens concret. Si chiar primele noastre scheme incorecte... http://www.virtualelectric.ro/links/links/cruce.php http://electricmecanic.blogspot.ro/2009 ... cruce.html http://stefan-daniel.blogspot.ro/2011/0 ... tefan.html Link spre comentariu
cheluakame Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Eu as recomanda o abordare mai diferita. Intrerupatoare cu revenire si releu pas cu pas. Avantajul ar fi ca se folosesc conductoare mai subtiri decat cele folosite in cazul cap-scara/cruce.Atasez o schema orientativa. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 este misto aplicatia releelor pas cu pas si a celor temporizate asa ceva am facut intr-o scoala in Curtici jud ARAD in holul toaletelor 6 intreruptoare cu revenire , fire de 0,5 cupru si un releu pas cu pas tip siguranta Link spre comentariu
cheloo12 Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Cel mai bine teleruptor sau i se mai spune si releu pas cu pas, cat dati pe cablu si comutatoare ajungeti mai scump. Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Eu as recomanda o abordare mai diferita. Intrerupatoare cu revenire si releu pas cu pas. ... Nu e o abordare diferita, e un subiect diferit.Adica, off topic. Subiectul este INTRERUPATOR CRUCE, despre asta vorbim. este misto aplicatia releelor pas cu pas si a celor temporizate ... O fi MISTO, dar e din alt film, vorbim despre intrerupatoare cruce, chiar daca nu e asa misto, asta-i tema, normal ar fi asta sa dezbatem, nu? Cel mai bine teleruptor sau i se mai spune si releu pas cu pas, cat dati pe cablu si comutatoare ajungeti mai scump. De acord, dar se poate deschide un topic nou, daca avem de comunicat noutati, ca sa fim ON-TOPIC. Sigur ca e mai bine cu teleruptor, releu pas cu pas, etc, dar scapati din vedere ca tema este alta, iar ca sa fim la obiect ar fi de dorit sa vorbim despre asta, chiar daca ne pricepem si la altele... Cu alte cuvinte, daca subiectul este despre porodici, vorbim despre porodici, chiar daca noi stim bine ca in gradina mai creste si crastavetele, nu-i asa, care iaste un fruct dicotiledonat de culoare galben-verzuie, face parte din familia curcubitaceelor, are tulpina in forma de vrej, se inmulteste prin seminte si are nouazeci si opt la suta apa... gata... Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 da multe scuze nu vroiam sa supar pe nimenea asa ca imi cer scuze de 3 ori pt aceasta treaba numai respecte Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) Buna ziua ,as vrea sa fac un circuit cap scara aparent dar se poate sa l alimentez din priza ?\ Adica sa alimentez becul din priza si dupa sa limentez si un intrerupator cap scara din priza Editat Aprilie 6, 2020 de bogdan Iacob Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Se poate, faci cablajul unde îţi trebuie, dar alimentarea o faci dintr-o priză de pe traseul dintre cele două întrerupătoare.Deşi nu înţeleg ce e aşa de greu să scoţi alimentarea dintr-o doză de pe iluminat.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum