Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot sa fac un fel de pix care arde ?

Vizitator DrEvil

Postări Recomandate

Vizitator DrEvil

Salut. Nu prea ma pricep dar as vrea sa fac un fel de pix care arde.Adica ,sa il folosesti ca un pix normal,numai ca vreau sa arda hartia, dar si alte chestii.... dar nu stiu ce piesa imi trebuie ca sa se incalzeasca astfel incat sa arda.

Vreau sa folosesc ca alimentare un stecher dinala de la un MODEM vechi , de 9 V.

Specificatiile stecherului de la modem: (POWER SUPPLY)

I.T.E. POWER SUPPLY

INPUT: 230V ~ 50 Hz - 150 mA

OUTPUT: 9v 800 mA 7.2 VA

Va rog sa imi spuneti cum pot sa fac cum mi-am propus.Cat mai simplu daca puteti.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

1

• corneillus

1

• IsBlacks

1

• Taraxacus

1

Top autori în acest subiect

Un tutorial :xK_ePMLR4Yc Ce intelegi tu prin "stecher" ?De unde pana unde ti-a venit ideea cu modemul ?Care-i scopul acestei constructii ?Laserul iti poate arde hartia...dar consuma mult -> baterie mare -> ditamai obiectul.

Link spre comentariu

Off-topic: am ras cu lacrimi la "tutorialul" de mai sus:))revenind la subiect: "stecherul" se numaeste transformator eu iti recomand sa cumperi un aparat de pirogravat cum ti-a spus si colegul de mai sus

Link spre comentariu

Acum 10 ani am facut un dispozitiv compus dintr-un trafo linii de tv, oscilator si un astabil care dadea un impuls de 0,o1 s la 5 min si l-am cuplat la un inregistrator cu banda de hartie (un termograf), astfel nu mai era nevoie de cerneala in penitza (cerneala era speciala si cam scumpa) si in plus nu mai puteau sterge operatorii cu hipoclorit traseul ca sa acopere greselile de manevra.Se mai poate face un dispozitiv si mai simplu, o bobina de inductie de la o masina, o baterie de 12 v, un intrerupator fara retinere (ca la sonerie), pui sub foaie o placa metalica si pixul (metalic) il legi cu o fisha de bujie si pui varful pixului pe hartie in momentul in care faci un contact scurt cu butonul, o scanteie se va descarca prin varful pixului in placa metalică (scanteia de bujie). Unde se descarca scanteia se va arde hartia si ramane un punct ars. Trebuie sa ai grija, pixul trebuie sa il tii cu un material izolant altfel te va scutura si pe tine impulsul si apoi trebuie sa ai grija sa nu dai foc la hartie.

Link spre comentariu

Ce vrea colegul e realizabil foarte usor, nu a stiut sa se exprime. Trebuie un transformator de retea care sa aiba in secundar 1-3V maxim dar la curent mare minimum 5A sa zicem.Instrumentul de pirogravat se poate usor face dintr-o bucata de textolit mai groasa de 5mm care se prelucreaza astfel incat sa aiba forma unui letcon mic, la varf avand doua borne de prindere cu surub si piulita de 3mm.Se monteaza intre borne o ansa de nichelina mai groasa de 0,3mm recuperata eventual de la un resou sau rezistenta bobinata de putere mare. Ansa se alege astfel incat sa se roseasca slab la tensiunea disponibila.Se poate ajusta lungimea ei, si se indoaie in forma de V. Daca nu gaseste un transformator cu tensiunea asa mica, se poate modifica unul existent, scotand secundarul existent si numarand spirele scoase ca sa stie cate spire sunt pe volt.Apoi se rebobineaza un secundar nou cu sarma de 1-2mm calculand pentru tensiunea de 1-3V , preferabil se scoate o mediana si la 2V pentru ajustarea temperaturii.Orice transformator de minim 15W sau 3-4cm sectiune se poate folosi pentru scopul propus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări