yo9hnf Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Va salut, Am o Dacia Logan si dupa ce m-am trezit cu butucul stanga-fata aproape scos, casetofonul lipsa (parca fusese scos cu ranga) si un Ipod din torpedou, m-am hotarat sa-mi pun alarma. M-am tot uitat pe diverse site-uri dar nu prea sunt lamurit. Inca nu stiu daca sa ma apuc sa fac eu alarma (cu un microcontroller) sau sa iau una after-market. Ochii mi-au picat pe un MAAT 861 care nu necesita telecomanda suplimentara. Sunt nelamurit cu urmatoarele lucruri :-Ce face si cum face "senzor de perimetru cu 2 zone" ?-Cum comunica senzorii volumetrici (defapt nu senzorii cu ultrasunete in sine ci modulul lor aferent) cu alarma (orice alarma cred) ? Normal cred ca senzorii volumetrici sunt diferiti de cei de mai sus...-Ce alti senzori suplimentari ar mai trebui adaugai unei alarme ordinare ?Multumesc!PS : Recomandari pentru o alarma ? Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 http://auto100.ro/images/products_descr ... at-861.jpg http://www.garajuluimike.ro/electrice/a ... arcare.htm http://www.niqro.3x.ro/alarma7/alarma7.htm http://www.garajuluimike.ro/electrice/a ... iscare.htm Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Am vazut schema alarmei MAAT 861 inainte de a posta. Mi se pare destul de inapoiat sistemul de blocare.Cred ca o sa o iau pe aceasta si eventual ii mai aduc eu ceva imbunatatiri daca pot. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Alarma e doar pt a enerva vecinii,pt hoti,singura masura de prevedere e sa nu-i tentezi cu nimic ramas in masina,care poate fi scos si valorificat. La mine acum ceva timp,au fost sparte 4 loganuri intr-o noapte,si doar din unul au avut ce lua,toate au avut alarma...ori baietii si-au format mana,ori cine sa-i stie,dar au predilectie la logan,ca alte masini n-au spart,desi aveau de unde alege. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 " au predilectie la logan" - pentru ca sunt usor de ... spart. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Nu stiu cat de usor sunt de spart,dar imi inchipui ca daca e vorba de distrus,nici o incuietoare de masina nu e imbatabila,mai ales daca ai o ranga... Link spre comentariu
Big Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 loganurile sunt preferatele lor pt sistemul de inchidere foarte slab, nu ai nevoie de ranga ci dor de o surubelnita. recomand posesorilor de logan dezafectarea tuturor butucilor si gandit un nou sistem de blocare. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 Mi-am pus ieri pana la urma alarma MAAT 861 (parca - cea cu armare din telecomanda masinii). Cam face figuri...daca tin apasat un buton de la usa pana se armeaza alarma (40 sec....mult) si il eliberez apoi, alarma parca se chinuie sa scoata doua "semnale" , un fel de bip-bip si unul de sirena (clasic). Trebuie sa o urmaresc zilele astea si daca nu sa ma duc la service-ul unde am montat-o (era gratis ). MI-a trecut si mie prin creier ideea de a bloca butucul dar nu stiu cum...adica stiu cum dar implica multa munca "hartistica" + chit + vopsea. Surubelnita e sfanta - o baga baietii (nu hoti profesionisti ci cioflingari) in butuc si apasa in jos; butucul iese imediat si cum partea din interior se ridica, trage si de actuator si voila (!). icon_jook offtopic : Am putea sa-l intrebam pe Blog sau pe Facebook pe Adrianus Nastatse cum am putea sa ne protejam impotriva spargatorilor de masini - ma gandesc ca el este inconjurat de lume buna acolo unde e. Inca o treaba : se gasesc de vanzare goarne cu 3 fire ? Link spre comentariu
danielliviu Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Maat 861 am montat si eu mai multe pana acum, nici una nu a facut nici un fel de problema. Trebuie verificate firele sa fie legate cum trebuie, ca la service cu montaj "gratuit" mai dau si rateuri din graba. Acesta alarma nu da comenzi catre inchiderea centralizata, doar primeste comenzi de la inchidere+semnalizari sa stie cand sa se armeze si cand sa se dezarmeze.Ca verificare a montarii corecte pe Logan:Mufa cu 3 pini:- albastru subtire: UCH, mufa PI (alba, mare), pin B2- rosu subtire: UCH, mufa PI, pin A8 sau A9- verde subtire: UCH, mufa PI, pin B4Mufa mare de la alarma:- negru: masa- roz: +12V de la becul de mers inapoi (un fir portocaliu in mufa de sub scaunul soferului, langa stalpul central)- maro/alb - catre sirena, fir alb- gri: la UCH, mufa EHI (cea mica) pinii B30 (usi spate) si B40 (usi fata si portbagaj). Optional se pot pune si diode, dar sunt degeaba, ca oricum UCH-ul nu diferentiaza semnalele. Sunt pusi 2 pini doar pentru diferente intre variantele de echipare.- violet - catre modul de ridicare geamuri- galben - +12V dupa contact - cel mai usor e la UCH, mufa PI, pin A5 (fir galben)- portocaliu - releu blocare motor - se monteaza optional, eu nu recomand din motive subiective - albastru gros - catre intrerupator capota- verde gros - nefolosit- maro - catre sirena, fir rosu- alb - lumini semnalizare - UCH, pinii A8 si A9- rosu: +12V permanent.La deschiderea usilor, ar trebui sa sune direct cu intensitate maxima sirena. Mai multe detalii despre tipurile de alarmare gasesti in manualul ei.PS: eu am dezactivat descuierea masinii la usa la care a fost fortat butucul de 3 ori la aceeasi masina . Pur si simplu se scoate tija dintre butuc si motorasul de blocare. Butucul nu este legat direct la tija interioara, dar ambele sunt legate direct de motoras. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 Multumesc mult danielliviu ! O sa verific cand o sa ajung cu masina intr-un garaj....sau o sa vina ceva caldura.Am fost in dimineata asta la service-ul care a montat alarma - bineinteles ca a mers alarma la ei. Am probat-o acum 2 minute si face la fel : daca deschid usa se chinuie sa cante "piu-piu" si "nino-nino" , adica nu reuseste sa faca decat intr-un singur fel. Link spre comentariu
alfabit Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Surubelnita e sfanta - o baga baietii (nu hoti profesionisti ci cioflingari) in butuc... si voila (!).Antifurt logan, se inlocuiesc butucii originali in care bagi cheia cu unul plin, fara fanta de cheie, deci nu mai poti baga nimic in el nici surubelnita nici cheie nimic, plin facut pe strung dintr-un fier. ( se gasesc de vinzare, ~30 lei )Deschizi decit din telecomanda inchiderii centralizate, atentie cu bateria, sa fie in permanenta bine incarcata, ca altfel intri in masina decit cu ranga aia de care era vorba mai sus ... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 alfabit, ai idee unde se gasesc astfel de "device-uri" ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Deschizi decit din telecomanda inchiderii centralizate, atentie cu bateria, sa fie in permanenta bine incarcata, ca altfel intri in masina decit cu ranga aia de care era vorba mai sus ...Cand ramai fara baterie chemi baietii si te rezolva Nu e prea bine sa nu poti deschide masina si mecanic(macar o portiera,ca nici prin portbagaj nu ai cum te strecura,poate un plod sa reuseasca,altfel nu-i chip).De regula fiecare se straduie sa tina bateria in forma,dar nu stii cum se intampla odata si vezi ca cdplayerul o ia razna si iti suge bateria pana dimineata...atunci sa vezi distractie. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 vezi ca cdplayerul o ia razna si iti suge bateria pana dimineata...atunci sa vezi distractie.Asta este patita de mine ,deci este foarte adevarata treaba ! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 Da, dar daca bateria este zero, mai conteaza ca stai in masina sau in afara ei ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum