Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Philips 22ah380

Postări Recomandate

De curand experimentez probleme cu amplificatorul meu philips 22ah380.Am observat de cand l-am luat ca de la 75% din volum, unul din canale se ambaleaza peste masura , si se aud ca niste plesnituri (distorsiuni) la anumite frecvente joase(se vede si pe vu-metre.gradatiile sunt facute pe putere de la 0 la 200w si cateva liniute dupa 200 .cand ii dau la peste 75% volum , acul de la vu-metrul corespunzator canalului defect zboara peste 200 si se lipeste la maxim in timp ce celalalt ramane intre 100 si 200w).La inceput credeam ca este vorba de boxe , am schimbat boxele si are exact aceeasi simptoma , si am mai observat ca radiatoarele finalilor se incalzesc neuniform , prima date se incalzesc cele din spate iar apoi dupa un timp incep incet incet sa se incalzeasca si cele din fata (nu am studiat exact pe care sunt pusi tranzistorii npn si pe care pnp)..Tranzistorii originali ai amplificatorului , 2SB696 si 2SD732 , au fost inlocuiti cu MJ15003,MJ15004 , este posibil sa fie dereglat curentul de mers in gol , motiv pentru care ar aparea aceste probleme?sau este vorba de lipituri reci sau condensatoare care si-au pierdut capacitatea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări