sonyjvcro Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 As dori niste sfaturi pentru achizitia unui multimetru digital nou . As dori sa fie unul rezistent, de cursa lunga cum s-ar zice. Tin sa poata masura si in domeniul frecventa pana in 10 Mhz . Gasesc ceva de calitate in banii astia ? Eu m-am orientat catre KYORITSU KEW1009 http://www.tme.eu/ro/details/kew1009/mu ... kyoritsu/# A folosit cineva firma asta kyoritsu ? e buna , merita ? dar am vazut ca ar mai fi si marca AXIOMET de care n-am prea auzit pana acum, posibil sa fie o marca proprie a celor de la TME . Astept opinii legate de ce am ales eu sau alte alternative la acestea . De FLUKE n-am bani. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 acum ce sa zic ...a mai fost discutat subiectul si totul pleaca de la intrebarea > "ce vreau sa fac cu el ...ce domeniu trebuie sa acopar." Pare ok la prima vedere dar uitati-va un pic si aici:viewtopic.php?f=19&t=69942poate il intrebati pe userul @samov cum merge ...ca se pare ca a achizitionat exact ce doriti dvs PS: 1. depinde ce faceti ...dar as miza pe un true RMS...chiar daca nu sunt bani de ceva gen Fluke2. personal nu folosesc modelul care va intereseaza.... deci poate fi considerata o parere a mea obiectivaspor la cumparat Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Februarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2013 De la acel subiect m-am inspirat sa iau in calcul achizitionarea acelui KYORITSU 1009 ; deci l-am citit.Va multumesc de sfat. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Eu am un Axiomet de vreo 10 ani.Il folosesc pe la masini pe afara din atelier.Nu am avut ptobleme cu el. Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Vad ca e Fluke 115 la oferta in SUA pe site-ul amazon.com , garantie 3 ani , m-ar ajunge cam 500 ron in total.se justifica achizitia unui Fluke ,ma refer ca si calitate / pret ? aici in romania e 1000 ron .Il voi folosi la masuratori destul de rare , in regim hobby , dar vreau sa am ceva de calitate care sa execute cat mai precis acea masuratoare. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Vad ca e Fluke 115 la oferta in SUA pe site-ul amazon.com , garantie 3 ani , m-ar ajunge cam 500 ron in total. se justifica achizitia unui Fluke ,ma refer ca si calitate / pret ? aici in romania e 1000 ron . Il voi folosi la masuratori destul de rare , in regim hobby , dar vreau sa am ceva de calitate care sa execute cat mai precis acea masuratoare. ....pai ce spuneti este foarte vag....."cat mai precis" este un deziderat greu de atins daca nu specificati si precizia necesara..... --> sa fie vorba de masuratori de laborator eventual ?Ca sa nu intam in detalii in regim de hobby Fluke 115 este foarte bun ( poate prea bun pentru hobby!!!)....dar atentie ati precizat ca doriti frecvente pana la 10 MHz....pe cand (...fara sa caut specificatiile) nu cred ca depaseste 1 MHz.....ar fi bine sa puneti in paralel specificatiile aparatelor de masura la care va ganditi. Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Da , legat de masuratori in domeniul frecventa Fluke are un minus , are plaja ceva mai redusa, pana la 50Khz maxim.Nu voi face masuratori de laborator cu el. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Masurarea frecventei pe multimetru e o functie bonus ... cind nu se cere precizie mare ( nu ca n-ar sti multimetrul , ci din cauza numarului mic de digiti ... ) , pentru estimari rapide si nepretentioase ... Nu as " rata " un multimetru bun , pentru faptul ca e nesatisfacator ca masurare a frecventei ... pentru asta se produc instrumente dedicate , frecventmetrele . Fluke , ca si alti producatori , face multimetre pentru utilizarile implicite , pentru alte marimi electrice face aparate dedicate . Multimetrele , in schimb , sint calitative si fiabile ... asta e o alta discutie , s-a mai purtat si nu ar aduce concluzii noi . Se poate cumpara sau construi un frecventmetru , cred ca multi forumisti au construit asa ceva ... e o alta achizitie daca se impune masurarea frecventei foarte des si cu pretentii ... multimetrul e prima scula a unui electronist , indiferent de pregatire ... cred ca merita atentie la achizitie ! ( desigur , si bani pe masura ... ) Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 ......Nu voi face masuratori de laborator cu el.No ofence ...atunci de ce sa dati bani in plus? ... Sunt multi 'hobbysti" care folosesc banalul DT8020 ...sau sub ce denumire mai apare ca este copiat de mai multe firme si costa 10...25 lei.Corect ar fi sa va face-ti un plan ...cu ce masuratori doriti ( ex. aplicatii auto = nu e cazul de true-rms, comutatie ....cu true rms etc.)PS: va recomand daca aveti bani Fluke am si sunt multumit de eleLE: sunt intru totu deacord cu ce a scris dl user @gauss Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Am un multimetru no-name si sunt satul de abaterile pe care le genereaza cand masori o tensiune ;m-am gandit sa-mi iau unul care sa faca o masuratoare reala , am mers de la ideea ca as da 100 ron pe unul "bun"apoi am citit ca unul mai de calitate ar fi acel kew 1009 , care costa cam 200 ron , apoi am vazut pe site-urile din state acel FLUKE 115 care are un pret bun acum si am pe cineva care va veni de acolo peste putin timp. deci de la 100 ron am ajuns la 500 ron ;deci cam astea fiind spuse ce-mi recomandati ? Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Fluke 115 ... daca te plictisesti de el sau ... de electronica , poti sa-l vinzi ... mai recuperezi din investitie ... Link spre comentariu
q_acdc Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Am un multimetru no-name si sunt satul de abaterile pe care le genereaza cand masori o tensiune ;m-am gandit sa-mi iau unul care sa faca o masuratoare reala , am mers de la ideea ca as da 100 ron pe unul "bun"apoi am citit ca unul mai de calitate ar fi acel kew 1009 , care costa cam 200 ron , apoi am vazut pe site-urile din state acel FLUKE 115 care are un pret bun acum si am pe cineva care va veni de acolo peste putin timp. deci de la 100 ron am ajuns la 500 ron ;deci cam astea fiind spuse ce-mi recomandati ?Decat un Fluke(platesti brandul) chinezesc mai bine un multimetru produs de o companie din china cu" renume".UT 61E?,71d. Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Am ales ds cumpar acel fluke de pe un magazin online care se respecta din state , deci acel fluke este unul original.dar poate fi MADE IN CHINA fiind un produs de inceput de gama de la fluke pe care sigur nu il mai fabrica in state. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Fluke 115 nu e chiar " inceput de gama " , e destinat pentru " field technician " , acopera 80 - 90 % din necesitatile de masurare actuale , True RMS , ... inceput de gama e Fluke seria 15 , care se vinde pe piata asiatica ... mai saracut ca posibilitati si executie , dar foarte ieftin - cel putin acolo la ei . Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 totusi ce recomandati sa iau fluke 115 sau kew 1009 ? nu cred ca voi face masuratori electronice cu el , cred ca voi masura mai mult in zona de electrice in sensul ca pana acum n-am dat jos de pe vreo placa un rezistor sa-i masor rezistenta sau un condensator etc.stie cineva cat de fiabil e kyoritsu ca si multimetru? si daca se gasesc sonde de cumparat pentru el originsle sau compatibile? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum