Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator bormasina Bosch AL1419DV 7

Postări Recomandate

am un incarcator bosch care nu vrea sa-si mai faca treaba : nu incarca acumulatorii ; modelul incarcatorului este : AL1419DV 7.2-14.4V -1.9A

Am gasit pe un forum rusesc niste discutii care pareau legate de acelasi tip de incarcator . Google translate nu m-a ajutat foarte mult sa-mi dau seama despre natura discutiilor insa am reusit sa fac rost de o schema scoasa de unul dintre membrii forumului de la un astfel de incarcator .

Schema ar fi aceasta :

Posted Image

integratul ramane deocamdata neidentificat , are un marcaj care nu m-a ajutat sa-l identific .

Pana acum am verificat tranzistorii si tiristorii si i-am gasit pe toti in regula ; sperand ca integratul este functional , care ar fi pasii de urmat in identificarea defectului (in regie proprie :rade: ) ?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se poate incepe cu masurarea valorilor si formelor de unda trecute pe releveu . In lipsa ideilor proprii , poate fi un punct de plecare , cineva a muncit sa ridice schema si se pare ca a facut ceva masuratori . Mai reluati o data masuratoarea componentelor la incarcatoarele pe care le aveti cu probleme , estimativ se poate masura cite ceva si la integrat , se identifica alimentarea , eventuale scurtcircuite sau valori mici intre pini ( multimetrul setat pe verificare semiconductori ) . Banuiesc ca acumulatorii si masinile de gaurit sint perfect functionale ...P.S. - acum am vazut si postarea anterioara , cu foto ... nu prea seamana ...

Link spre comentariu
Vizitator costake

am avut si eu aceiasi problema.nu incarca din cauza bateriei. Am desfacuto si masurind acumulatorii pe rind am constatat ca 2 aveau 0v.Am inlocuit cei 2 acumulatori si acum este ok.asa a fost la mine dar merita verificati acumulatorii....

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări