marius75 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Vreau sa masor și eu doua amplificatoare de putere, dotate cu indicator de clip (știu ca fără osciloscop e mai dificil), dar din ce am observat, la limita, cu ledul de clip ușor aprins, nu se aud distorsiuni în program muzical. Pentru frecventa de test am un supermultitester (nu l-am folosit ca generator de ton pana acum, dar am văzut ca are și funcția asta). Trebuie sa fac o rezistența de 4r care sa reziste la 500-600W. Am ceva rezistențe de cuptoare electrice, un resou din ăla comunist...O sa le măsor sa văd dacă mă apropii de 4r cu ele legate în paralel. Orice sfat e bine-venit. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Si cu ce aparat vreti sa masurati? Osciloscop nu aveti... Semnalul aplicat la intrarea amplificatorului trebuie sa fie dintr-o "sursa" sigura. Nu cred ca acel multitester e capabil de asa ceva. 1 Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 (editat) Masor cu un multimetru tensiunea pe iesire Vca și aplic formula V*V/r. Legat de semnalul de intrare, merge dacă folosesc o placa de sunet și caut pe net un generator de semnal gen 100hz? În principiu mă interesează care dintre cele doua amplifuri e mai vânos, nu neapărat sa aflu puterea exacta, ceva grosso mode acolo. Mulțumesc. Editat Ianuarie 17, 2020 de marius75 Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Cu multimetrul puteti face masuratori precise la 50Hz. Peste, depinde de multimetru cat de performant este. Puteti afla care este mai puternic foarte simplu, fara niciun generator de semnal. Masurati tensiunea de alimentare ale etajelor finale. Ce finali sunt(BJT sau MOSFET) apoi putina matematica si gata. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Generator de semnal 100hz ai direct din rețea prin traf separator și punte fara filtrare. Nu-s ambele polarități, dar merge Sau 50hz direct din traf separator Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 (editat) Multimetru la 10 lei. Tensiunea de alimentare in gol e aceeasi (+ -90V) Trz 2SA1943/2SC 5200. Diferenta este la trafo, depinde care scade mai mult in sarcina. Am vazut cateva clipuri mai vechi al lui Leco unde spunea ca unele trafo scad mul in sarcina, automat putere mai mica la iesire fata de altul care se mentine la o tensiune cat de cat apropiata de cea in gol. LE: Nu am traf separator. Editat Ianuarie 17, 2020 de marius75 Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Orice traf merge, cum nu ai ? Nu conteaza ce tensiune scoate 1 Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Am gasit un traf de la un încărcător de telefon vechi. Mai ramane sa rezolv și cu rezistenta de putere. Link spre comentariu
mannx Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Găsești pe y...tube câte frecvențe sinus vrei. Rămâne să alegi cum determini momentul in care pe rezistența de sarcină apare limitarea, doar cu aparatul de masura. Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Sa înțeleg ca nu rezolv nimic fără osciloscop. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 30 minutes ago, marius75 said: Sa înțeleg ca nu rezolv nimic fără osciloscop. https://www.olx.ro/oferta/osciloscop-digital-dso138-200khz-IDbR1Sv.html#2facc1e448 eu am dat cu 20 lei mai mult si totusi a meritat....( cu toate ca am unul mare unguresc si un vobler....) Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Acum 2 ore, modoran a spus: Generator de semnal 100hz ai direct din rețea prin traf separator și punte fara filtrare. Nu-s ambele polarități, dar merge Sau 50hz direct din traf separator Atasez 2 oscilograme In prima avem CH1 dupa punte fara filtraj iar CH2 este 100 Hz din generator. In a doua avem CH1 secundarul unui transformator si CH2 50 HZ din generator. Dupa cum se poate observa ambele semnale sunt " PERFECTE " pentru masuratori mai ales in audio unde de obicei distorsiunile sunt mici si foarte mici. Stau si ma intreb.... cum puteti face asemenea recomandari in bataie de joc ? Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Se gasesc atât programe pentru calculator care sa genereze semnale la iesirea adaptorului de sunet cât si imagini iso pentru discuri de test. Ambele sunt satisfacatoare la nivel de amator. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 (editat) Acum 37 minute, djvas a spus: Stau si ma intreb.... cum puteti face asemenea recomandari in bataie de joc ? Cica n-ar conta nici tensiunea "scoasa" in secundar. Oare amplificatorul ala suporta oricat la intrare? Pe bune? Ar trebui sterse astfel de postari. Peste 3000 de postari are colegul. Stau si ma gandesc cate or fi de genul asta. Editat Ianuarie 17, 2020 de vijelie02 Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 (editat) Păi normal ca puneam un regulator de tensiune până 1V. Totuși prefer sa descarc un soft în pc, am o placa de sunet de 106dB, eu zic că e ok. Sa văd cum stau cu rezistențele pentru sarcina pe iesire. Editat Ianuarie 17, 2020 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum