Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot masura puterea de iesire a unui amplificator?

Vizitator m.technik

Postări Recomandate

• Răspunsuri 256
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

32

• Sharky

18

• sesebe

15

• Haralambie

13

Dar e rentabil? Am 4 bucati grupate cate doua, 4ohm@400W fiecare. 

Sa le pun intr-o carcasa ventilata fortat, sau sa-mi creez un vas de presiune, cu termometru si alte lucruri costisitoare. 

Link spre comentariu

Depinde de aplicatii si in speta de puterea pe care estimati ca o veti aplica acelor rezistente. Acele rezistente suporta fara probleme 600W putere audio fara a se incalzi foarte tare pe termen lung. Ca sa le incingeti la rosu pe perioade scurte ar trebui sa aplicati cel putin 1000 W dintr0un amplificator. Caz in care este benefica racirea cu ulei. Dar sa stiti ca virgula chiar si in acest caz niste banale ventilatoare de 12V si 12cm aplicate strategic fac minuni... deci totul tine de aplicatiile si puterile pe care intentionati sa le aplicati...

Link spre comentariu

Exact! Totul tine de scopul vizat, in rest racirea tine mai mult de gust! :) Succes la experimente! O sa pun zilele astea niste poze cu rezistentele mele de teste pentru idei de constructie! :)

Link spre comentariu

Se baga prin ele o tija de cupru la capetele careia se pun radiatoare pentru LED-uri. Sau se prind cu tijele intr-o carcasa de tabla. Totul se raceste cu niste ventilatoare.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Rezisntele mele au suportat si 3400W in teste.

De aia au ajuns saracele in acel hal. :)

Este adevarat ca nu mi-a pasat de ele, ca atare nu le-am menajat.

Si-au scos de 10 ori banii...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Interesant. Claudiu, ale tale la ce putere constructiva erau catalogate? 

11 hours ago, franzm said:

Se baga prin ele o tija de cupru la capetele careia se pun radiatoare pentru LED-uri. Sau se prind cu tijele intr-o carcasa de tabla. Totul se raceste cu niste ventilatoare.

E o idee noua 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări