Ady Y Postat Septembrie 4 Partajează Postat Septembrie 4 (editat) La care prostie te referi să nu facă acasă ? Să nu bage 60 volti itr.un tweeter de 1" ? :)) Care e problema defapt , daca subiectul are titlu clar "Pot masura puterea de iesire a unui amplificator" ..am.dat si eu raspuns : normal că se poate măsura , dar in volți , nu in vati ! Multi te enerveaza cînd îi auzi "frate am un amplificator de 1000 wati frate..,e cel mai tare al.meu , te sparge , o.mie de wati k scrie si pe el. Bă ești nebun ? Spune mă cîti volti are ! Ecler de exemplu a adoptat stilul corect , ei nu mai scriu pe amplificatoare o cifra cu Watti acolo , ei scriu in fisa tehnica ce voltaj maxim scot Editat Septembrie 4 de Ady Y Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 4 Partajează Postat Septembrie 4 Pam-pam Unde sunt frate Nelson Pass, Bob Cordell, Rodd Elliot si altii ca sa ia si ei lectii, ce naiba, is niste habarnisti, zau asa. Cum spuneam, pam-pam. PS: Scuze colegilor mozi dar n-ai ce replica sa dai la asa ceva, daca vrei puteti sterge comentariul meu. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4 Partajează Postat Septembrie 4 Dar ți-ai pus problema că semnalul audio e compus din o multitudine de frecvențe, din care un tweeter folosește doar o mică parte ? Și pentru diverse frecvențe difuzorul opune o impedanță diferită? Deci puterea instantanee pe muzică nu poate fi măsurată în niciun caz cu multimetrul.Tu la amplificator asculți curent continuu ??? Probabil ai luat ideea de pe vreun clip de pe YT....că acolo abundă de prostii, printre postări serioase, dar trebuie ceva cultură tehnică să le deosebești. Link spre comentariu
Ady Y Postat Septembrie 4 Partajează Postat Septembrie 4 (editat) Nu cred ca s.a inteles ceva din ceea ce am scris ! Eu am măsurat voltajul la sinus de tweeter , adica de exemplu in sinus de 16khz ! 16 khz la 60 volti , am scris ce a făcut un amplificator deștept ..nu l.a ars Editat Septembrie 4 de Ady Y Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 4 Partajează Postat Septembrie 4 Si cu ce ai masurat aia 60V sinus la frecventa de 16 khz ? Sa nu zici ca ai folosit multimetrul, iar daca da, ce multimetru mai exact ? Ca sunt putine si scumpe alea ce pot masura corect la 16khz. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 6 Partajează Postat Septembrie 6 La 04.09.2024 la 23:36, modoran a spus: Si cu ce ai masurat aia 60V sinus la frecventa de 16 khz ? Sa nu zici ca ai folosit multimetrul, iar daca da, ce multimetru mai exact ? Ca sunt putine si scumpe alea ce pot masura corect la 16khz. Da...da, din ala bun chinezesc "sinus de tweeter" mai fraților, de unde le scoateți!? Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 20 Partajează Postat Septembrie 20 S-a cam dus caldura..... Link spre comentariu
Ady Y Postat Septembrie 23 Partajează Postat Septembrie 23 (editat) si pe osciloscop arata la fel , stai linistit ca l.am vazut si acolo ! volatajul nu este fix in toate frecventele ..acum depinde mult si de calitatea amplificatorului . .. nu toate sunt liniare la voltaj intre un interval mai larg de frecvente , mai ales cele clasa ab . Da , multimetrul arata (aproape) corect tensiunea pe alternativ la semnal sinus , numai ca nu arata si varful unde intra distorsiune . Deci in legatura cu subiectul discutiei , eu am descris cel mai simplu mod de masurare , care il poate face oricine, in lipsa aparaturii pro Editat Septembrie 23 de Ady Y Link spre comentariu
edu Postat Septembrie 23 Partajează Postat Septembrie 23 1 hour ago, Ady Y said: volatajul nu este fix in toate frecventele ..acum depinde mult si de calitatea amplificatorului . .. nu toate sunt liniare la voltaj intre un interval mai larg de frecvente , mai ales cele clasa ab Poti detalia, te rog? Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 23 Partajează Postat Septembrie 23 Eu sunt curios de modu de testare....nivel semnal la întrare....nivel la iesire....sarcina folosita...instumente folosite..etc Ma îndoiesc ca aparatul tău minune poate masura 16khz sinus. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 23 Partajează Postat Septembrie 23 Fluke 177/179 au banda pt TRUE-RMS de 7khz, și asta este un multimetru de calitate și destul de raspindit. La alea mai ieftine informațiile nu-s totdeauna complete și corecte dar pot fi în unele cazuri destul de bune. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 23 Partajează Postat Septembrie 23 Generator de semnal, osciloscop, sarcina de 4/8/16 ohm neinductiva, nivelul semnalului de întrare/impedanța trebuie sa fie cele specificate în prospectul amplificatorului. Eventual, un distorsiometru. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 23 Partajează Postat Septembrie 23 Eu eram curios cum procedează colegu....pentru mine lucrurile sunt clare. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 23 Partajează Postat Septembrie 23 Acum 10 ore, sonic11 a spus: Eu sunt curios de modu de testare....nivel semnal la întrare....nivel la iesire....sarcina folosita...instumente folosite..etc Ma îndoiesc ca aparatul tău minune poate masura 16khz sinus. Eu ma indioesc si ca cineva care foloseste insistent termenul de ''voltaj'' in loc de ''tensiune'', are prea mare legatura cu domeniul! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum