Vizitator m.technik Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Dupa cum spune si titlul, sunte interesat sa stiu daca pot masura puterea de iesire a unui amplificator. Daca da, cum? Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 folosesti un generator de ton (vezi articolul de la http://sound.westhost.com/project22.htm ) si masori (indicat cu un osciloscop) tensiune ala iesire, stii sarcina, eventual pui o rezistenta de 4 sau 8 ohmi de putere (mai mare ca a amplificatorului) si aplici formula: P[W]=Uies[V]*Uies[V]/R[ohm] PS: cum gasesc schema unui W-metru (era printr-o carte mai veche) o postez Link spre comentariu
Vizitator m.technik Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Tonuri pot genera si cu ajutorul PC-ului. Dar daca masor cu un Voltmetru tensiunea nu e bun? Link spre comentariu
Enigma86d Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Poti sa masori si cu un voltmetru tensiunea, dar trebe sa te asiguri ca semnalul e pur sinusoidal si ca frecventa acestuia nu depaseste indicatiile voltmetrului. In general, parca, voltmetrele asigura o masurare corecta pana in 400Hz; eu fac toate masuratoriile la 100Hz. Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Merge si cu voltmetru si rezistenta de sarcina, dar, fata de osciloscop, pe voltmetru nu vezi cand intra in distorsiuni amplificatorul. Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 in cartea "Electronica peste tot" scrisa de dl. I.C. Boghitoiu si aparuta in 1985 gasim.... 1 Link spre comentariu
Vizitator dj_smoke Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 Uite si alta aplicatie de watmetru de audiofrecventa:[/img] Link spre comentariu
FIXVID Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 pe voltmetru nu vezi cand intra in distorsiuni amplificatorul.poti folosi un indicator de peak pt a te asigura ca forma sinusoidei nu va genera distorsiuni Link spre comentariu
Enigma86d Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 Eu nu cred ca indicatorul de peak iti spune daca semnalul este distorsionat, ci se aprinde pur si simplu la atingerea unei tensiuni/puteri. Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 este adevarat dar puterea aia o pui in asa fel incat sa fie la limita amplifului, deci unde semnalul este distorsionat :finga: (probabil ca nu intelegi ce vreau sa spun dar nu pot sa desenez ) Link spre comentariu
Enigma86d Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 Eu tot imi sustin parerea. Sa luam in exemplu. Avem un amplif noname la care vreu sa-i masor puterea. Ii dau 50W, 75W, 100W, 150W si inca merge, cum folosesti tu detectoru de peak ca sa afli puterea amplificatorului(cea la care distorsiuniile nu depasesc 1%)?? Cu lux de amanunte daca nu te deranjez. Link spre comentariu
FIXVID Postat Iulie 11, 2006 Partajează Postat Iulie 11, 2006 daca e o schema pusa la punct, at cei care au facuto, au facut si niste masuratori pe osciloscop si au vazut ca la tensiunea de iesire x ampliful are 1% distorsiune. iei au conceput in asa fel montajul de peak, incat acesta sa se aprinda la acesta tensiunecateodata se iau si valori prestabilite in functie de tensiunea de alimentare Link spre comentariu
Enigma86d Postat Iulie 11, 2006 Partajează Postat Iulie 11, 2006 Da, in cazul asta sunt deacord. Dar din cate am inteles este vorba de un amplificator care nu are nici un detector de peak/clip; in cazul in care nu are nu vad cum se poate masura cu un alt detector. Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Iulie 11, 2006 Partajează Postat Iulie 11, 2006 Pui urechea la treaba si reglezi peack-ul la maximul la care nu ai distorsiuni sau mai bine la inceputul zonei cu distorsiuni (de obicei cam la 80-85% din puterea care o poate debita ampliful) Link spre comentariu
FIXVID Postat Iulie 11, 2006 Partajează Postat Iulie 11, 2006 ar merge si cu urechea daca asculti sinusoide. poti sesiza destul de usor distorsiunile de 1%. numa ca va fi mai greu sa alfii tensiunea maxima de iesire .. ca impedanta difului variaza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum