Vizitator emipop Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 salut. trebuie sa construiesc sau sa gasesc de cumparat un aparat care masoara consumul de combustibil si il afiseaza pe zile.Ideea este asa: am 2 utilaje grele. trebuie sa le pun obiectu asta pe conducta principala de motorina care vine de la rezervor. Pe conducta sa fie un dispozitiv gen apometru care masoara cantitatea de motorina care trece. La el sa fie legat un dispozitiv care calculeaza cata motorina trece pe conducata si sa o afiseze pe un display. este important sa imi poata arata pe zile cat s-a consumat. poate chiar legat la laptop.ce parere aveti?? Link spre comentariu
Vizitator DragosP Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 ce parere aveti??Bună şi foarte bună. :smt003 "Dispozitivul gen apometru" se numeşte debitmetru, şi probabil îţi vor trebui două, utilajele respective având (mai mult ca sigur) şi retur, nu numai tur. Te-ai scoate dacă ai găsi un debitmetru diferenţial, da' nu ştiu dacă şi unde vei găsi aşa ceva, şi mai ales relativ ieftin.În rest, cum ţi-am spus deja, eu cel puţin am o părere bună. Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 nu mi se pare ceva greu de realizat. apeleaza la cei care se ocupa cu programarea microcontrolerelor. vezi ca se desfasoara si un concurs in perioada asta, si aceasta idee e una viabila. poate o pune cineva in aplicare cu aceasta ocazie. tine-ne la curent cu ce ai decis/descoperit. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 n-o să-ţi placă, dar aşa ceva există la orice pompă de benzinărie Link spre comentariu
Adi Florin Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 Daca trebuie sa pui un debitmetru pe tur si unul pe retur, ar trebui ca ele sa aiba tolerante foarte apropiate. Ca daca unul are toleranta cu + si unul cu minus si masi sunt si departate fata de 0, atunci o sa iasa un consum cam aiurea. Daca nu se pot desface furtunele (tevile) de la rezervor la pompa de injectie pentru a "sustrage" usor motorina, atunci cel mai simplu e sa masori litrajul bagat in rezervor la pompa. Si daca motorina "dispare" pe la buson atunci... lacat pe el. :smt003 Link spre comentariu
sifor Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 Partea cu microcontrolerul e usor de facut, partea cu debitmetrele e grava. La pompa de benzina este un singur debitmetru pentru ca nu are retur pompa, si este un debitmetru pentru debit relativ mare si constant.Don Mario Link spre comentariu
MirceaM Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 In cazul in care combustibilul este introdus la ardere cu un dispozitiv comandat electronic (injector) iar in amonte de acest dispozitiv presiunea combustibilului este constanta - este posibila si o alta varianta pentru ce doresti, anume contorizarea precisa a timpilor cat injectorul este deschis ("pulverizeaza"), insumarea acestor timpi intr-un interval mare (0.5 sec sau 1 sec) si inmultirea cu o constanta de etalonare. Deci fara debitmetre. Link spre comentariu
Vizitator DragosP Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 In cazul in care combustibilul este introdus la ardere cu un dispozitiv comandat electronic (injector) ....Nu cred că-i aplicabilă pentru el soluţia asta... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 Depinde cata precizie vrei. Cred ca poti folosi "turbina" pentru combustibil de la Trabant sau Wartburg. Iti da niste impulsuri (nu am desfacut nici una, dar tare am impresia ca au un optocuplor si pe turbina niste fante, ca la mouse). Nu dati cu parul, a fost doar o idee :partyman: . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum