Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor proiect montaj lampi in CD Player

Vizitator krazyeone

Postări Recomandate

@hpavictor - numai lampizarea, pe masurate creste SNR-ul si se modifica mult timbrul. Daca modifici sursele DAC-ului si ale operationalelor, eventual implementate alte operationale mai performante calitatea creste considerabil - zgomotul este marea problema in conversiile D-A (...sunt forumisti mult mai experimentati ca mine).@untold - conteaza mult ce C-uri pui, fiind pe calea de semnal modifici sunetul. Intrebarea este: in bine?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

8

• hpavictor

7

• Liviu Ianush

5

• adrian_pic

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@untold - conteaza mult ce C-uri pui, fiind pe calea de semnal modifici sunetul. Intrebarea este: in bine?

Mie asa mi se pare. Basul e mai cald si mai "in fata" iar inaltele sunt mai moi, mai nemetalice.Am pus 2 condensatori de 3,3uF nepolarizati MKT, Siemens.Intentionez sa achizitionez ceva cu teflon si de capacitate mai mare, spre 10uF.Daca bugetul n-o sa-mi permita, iau numai unul si-l tai cu bomfaierul. In felul asta o sa am 2 buc de 5uF. :rade:
Link spre comentariu

" Norocul " tau... :) . Nu cred ca conteaza cazul tau , cu siguranta ai un filtru trece jos la intrarea etajului final audio iar difuzoarele incluse in boombox nu cred ca redau 16 KHz , deci nu te doare capul . Oricum la boombox-uri nu conteaza distorsiunile , ci cat de tare se aude !

Finalul audio este un SE cu EL84 fara condensator pe intrarea primului tub, rezistorul de 470K pus intre intrare si masa, nu face obiectul discutiei, iar "boombox"-urile sunt 2 incinte VTP facute dupa un proiect al Dl-lui Mateescu, Cat despre difuzoare, imi pare rau, sunt "classified". Si s-ar putea sa redea si nitel peste 16kHz...pacat ca n-am urechi de liliac...Iar o exprimare de back-up, destul de eleganta, zic eu, pentru evitarea cacofoniei, ar fi "Nu cred ca ar conta....."
Link spre comentariu

Am avut norocul sa gasesc un CD-player (+radio)...

Despre acest " boombox" am facut referire . Ce ai atasat in coada boombox-ului nu conteaza ( incinte tip VTP si EL84 SE ) in discutia cu lampizarea !Conteaza doar ca tu sa fii fericit , ca si cei care te-au sprijinit in demersurile tale .Adevarul este in alta parte , marile firme folosesc in continuare filtre anti-aliasing , inclusiv cu lampi .Nu toti sunt manipulati de plante de apartament :) .Referitor la cacofonie , da , sunt de acord , ar fi trebuit sa folosesc o exprimare mai academica ...
Link spre comentariu

din punctul meu de vedere nu se justifica modificarea,multi se imbata cu apa rece,AU DOAR IMPRESIA CA SE AUDE MAI BINE,toata treaba vine din creir!

Vio, macar ti-ai exprimat punctul de vedere intr-un mod neutru, fara sa-i faci pe altii tampiti; respect!--------------Creierul fiecaruia functioneaza dupa cum si l-a educat, altfel, am fi cu totii niste robotei veseli, cu "Sa traiti, sefu'!".Fiecaruia ii este dat sa-si duca amarul... Tot educatia neuronului dicteaza si comportamentul fata de ceilalti, insa eu tot nu ma pot lamuri de unde atata inversunare? Ce v-au facut audiofilii, bre?Ce mare spanac de jignire o reprezinta cei care gandesc altfel? Doar nu se incalca constitutia si nici nu va taie din leafa; nu atenteaza nimeni la integritatea voastra fizica si nici nu va obliga nimeni sa cititi toate topicurile si sa va dati cu parerea.Daca Vasile, prin moderatorii forumului, interzice accesul si parerile audiofililor, macar sa stim si noi! Hai sa spargem buboiul odata, sa vedem ce avem voie sa spunem, ce nu si poate stabilim si cine va fi in comisia de cenzura! Hai sa aducem batjocura la rang de lege, legal, macar aici pe forum!
Pentru ca ideea de democratie impune si dreptul de a spune prostii peste prostii ( Dumnezeu n-a repartizat bunul-simt , inteligenta sau corectitudinea deloc in mod uniform ! ) , subscriu : termenul „ forum " , dincolo de istoria lui „ virtuala si electronică " , are o ereditate nobilă , grecească şi latină . Forumul roman , ca şi agora grecească , erau locuri publice axiale în viaţa cetăţii . Forumul era , deopotrivă , spaţiu al autorităţii , al instituţiilor politice , dar şi loc al adunărilor populare , al dezbaterilor comunitare sau al comerţului . Pe scurt , forumul era un loc al schimbului : de idei , de mărfuri , de opinii . Acolo se luau decizii , acolo se instituiau legi , acolo se desfăşurau „ certurile " între cetăţeni , fie ei reprezentanţi ai diferitelor facţiuni politice , filosofi , negustori , sau ... gură cască . Forumul era un teritoriu civic şi ritual . Toate astea ar trebui să impună forumistului contemporan o anumită ţinută , o anumită responsabilitate . A fi prezent „ pe forum " înseamnă a asuma un rol social , un oficiu public . Forumul nu e un ring de box , în care intri pus pe mutilarea adversarului . El nu e , de fapt , un loc al adversităţii , chiar dacă e unul al dezbaterii , al părerilor contradictorii . Ceea ce urmăreşte forumistul nu e să brutalizeze , ci să convingă cu argumente realiste . Nu să spargă nasurile , ci să reorienteze minţile . Asta se face doar cu argumente , cu vervă ( eventual ironică ) , nu însă cu injurii şi ghionturi . Şi încă ceva : în piaţa publică nu te duci dezbrăcat , sau în pijama , sau nespălat . Te duci îngrijit la vorbă şi la port , gata să contrezi , gata să îţi susţii fără concesii convingerile , dar niciodată preocupat să îţi înjoseşti propinenţii sau pe tine însuţi prin gesturi şi cuvinte de ocară . E recomandabil să ştii despre ce vorbeşti , să te exprimi corect şi limpede şi , mai ales, să fii la obiect . Să nu te laşi dominat de idei fixe , de obsesii private , de instincte nedomesticite . Să combaţi doar idei , nu oameni , să nu-ţi iei antipatiile personale drept „ principii " , nici competenţa proprie drept " cristal de intelepciune " nu-mi apartine deloc enuntul dar l-am postat fiindca e bine punctat in ceea ce tine de nobletea notiunii de forum ....sau cum se mai spune: " democratia presupune sa-ti dai viata pentru ca cel care are o parere diferita de a ta sa si-o afirme..." iar nu-mi apartine enuntul.... Un user care dupa un anumit de postari cu sfaturi putine ( unele pot fi acceptate ca fiind " bune " ) si foarte multe pareri neinteresante si total contraproductive pentru restul userilor , din motive personale ajunge sa o ia " razna " ( adica fara directie precisa ) si total intamplator jigneste gratuit un membru oarecare al forumului sau chiar conducerea forumului...din respect pentru anumite valori ( varsta , studii , bun simt ) acceptam sa-l pupam in dos ...pai atunci ajungem la comportamentul unora din politicienii nostri...si de aici o dam in politica :) ...Pacat . Acele idei si sfaturi bune postate pe forum le apreciez in continuare si pentru mine inseamna foarte mult . Pot considera ca totul a fost un accident , o simpla rabufnire !Gata , am trecut cu vederea . Amplificatorul SE cu EL81 merita toate laudele :aplauze dar si si boxele OB cu Eminence 15" :aplauze .Daca am deranjat cu comentariul meu , asta e !
Link spre comentariu
Vizitator viobio

din punctul meu de vedere nu se justifica modificarea,multi se imbata cu apa rece,AU DOAR IMPRESIA CA SE AUDE MAI BINE,toata treaba vine din creir!

Vio, macar ti-ai exprimat punctul de vedere intr-un mod neutru, fara sa-i faci pe altii tampiti; respect!--------------Creierul fiecaruia functioneaza dupa cum si l-a educat, altfel, am fi cu totii niste robotei veseli, cu "Sa traiti, sefu'!".Fiecaruia ii este dat sa-si duca amarul... Tot educatia neuronului dicteaza si comportamentul fata de ceilalti, insa eu tot nu ma pot lamuri de unde atata inversunare? Ce v-au facut audiofilii, bre?Ce mare spanac de jignire o reprezinta cei care gandesc altfel? Doar nu se incalca constitutia si nici nu va taie din leafa; nu atenteaza nimeni la integritatea voastra fizica si nici nu va obliga nimeni sa cititi toate topicurile si sa va dati cu parerea.Daca Vasile, prin moderatorii forumului, interzice accesul si parerile audiofililor, macar sa stim si noi! Hai sa spargem buboiul odata, sa vedem ce avem voie sa spunem, ce nu si poate stabilim si cine va fi in comisia de cenzura! Hai sa aducem batjocura la rang de lege, legal, macar aici pe forum!
nu cred ca am jignit pe nimeni cu nimic ,cind am spus ca vine din creier,ma refeream la urmatorul fapt,foarte des se intimpla "sa se auda altceva" doar ca e tub in aparat,la asta ma refeream,ca nu putem fi obiectivi tot timpul.cum fiecare e liber sa faca ce vrea....
Link spre comentariu
Vizitator krazyeone

Salut din nouCineva spunea mai devreme ca boxele mele nu sunt foarte sensibile, adica 88dB spl, din ce stiu eu boxele tip bookshelf nu sunt sensibile, nici nu au cum sa fie din cauza cabinetului mic, B&W modelul care il am eu , sunt chiar grele, undeva la 9 kg o boxa chiar dc este o boxa mica

Link spre comentariu
Vizitator krazyeone

Depinde de amplificator, camera si ce gen de muzica asculti: http://elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=103265&start=60#p957139

Mersi mult am sa ma uit pe tabel, chiar imi trebuia asa cevaCamera are ~19 mp(este semidecomandata cu doua usi pe colt scoase)Ascult pe latime, adica triunghiul are cam 2,5 - 3 m latimehttps://plus.google.com/u/0/photos/1120 ... 5985062817Tot banuiesc ca amplificatorul(Onkyo Integra A8450) nu este ceea ce trebuie pentru aceste boxe care le-am luat in urma review-urilor excelente (in plus sunt un fan al marcii B&W)Ce ascult? Michael Jackson, Depeche Mode, Robbie Williams, Cesaria Evora , ce suna bine pe voce feminina si masculina(ex best audiophile male and female voices)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări