Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor proiect montaj lampi in CD Player

Vizitator krazyeone

Postări Recomandate

Vizitator krazyeone

Salut

Am acasa doua CD playere, un Marantz CD 5001 OSE si un Cambridge Audio Azur 640C MK1

Pe urmatorul site

http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/Cambridge%20Azur/Cambridge%20Audio%20Azur%20640C%20ALmpizator.html

Se explica cum se poate face un upgrade cu lampi la CD playerul Cambridge, din detalii se subliniaza imbunatatirea substantiala a sunetului

Din pacate nu ma pricep la elecronica

Vad ca se dau aici ceva detalii

http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/LAMPUCERA/MAX/IMG_5143.jpg

Mai este o fraza care nu o inteleg pentru ca nu merge siteul respectiv

"I also recommend this capacitor source for Obbligato PIO capacitors"

http://www.diyhifisupply.com/diyhs_ob_caps.htm

Este cineva care ma poate ajuta cu acest proiect?

1.Sa imi dea o lista cu ce componente trebuiesc cumparate

2.Sa le montam pe CD Player

icon_jook

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

8

• hpavictor

7

• Liviu Ianush

5

• adrian_pic

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut!Daca zici ca nu te pricepi la electronica, atunci problema e insolvabila de catre tine. Sugestia mea sincera si dezinteresata ar fi sa te adresezi unor oameni de pe acest forum care au facut asa ceva si care te-ar putea ajuta, cum ar fi Danzup, Fcon si mai sunt si altii.Eu nu te pot ajuta decat cu ce ti-am scris pe M.P.Pana una-alta, citeste din "scoarta-n scoarta" site-urile lui Fikus despre acest subiect, "lampizator" si nu in ultimul rand si acest post: viewtopic.php?f=28&t=38077Succes!

Link spre comentariu
Vizitator krazyeone

Ar fi bine să se facă modificarea provizorie, numai pe un canal, dacă nu eşti mulţumit de rezultat se poate reface la loc. Să nu începi cu găurirea carcasei cd-ului.

Din ce am vazut se pot monta si inauntru Ideea este sa imi spuneti ce piese imi sunt necesare si de unde le cumpar, apoi vedem cum si cine le monteaza
Link spre comentariu

Ar fi bine să se facă modificarea provizorie, numai pe un canal, dacă nu eşti mulţumit de rezultat se poate reface la loc. Să nu începi cu găurirea carcasei cd-ului.

Din ce am vazut se pot monta si inauntru Ideea este sa imi spuneti ce piese imi sunt necesare si de unde le cumpar, apoi vedem cum si cine le monteaza
Salut! Uite aici descris tot proiectul cu aceste lampi mititele: http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/MIKRO/M ... zator.htmlAi si manualul aici http://www.lampizator.eu/shop/Manuals/T ... anual1.pdfSchema se afla pe ultima pagina si include valorile pieselor. La ceea ce vezi in schema mai trebuie adaugat un transformator de retea care sa furnizeze in secundar doua tensiuni: 180 de volti si 6,3 volti. Aceste tensiuni trebuie sa indeplineasca si anumite cerinte legate de intensitatea curentului debitat: pentru tensiunea inalta eu as zice 50mA, iar pentru 6,3 volti - 1200 - 1300 mA.Bine ar fi sa acorzi atentie selectionarii componentelor: condensatoarele in primul rand. Opiniile pe care le vei auzi cred ca vor fi foarte variate, asa ca trebuie sa te documentezi putin si sa hotarasti singur ce varianta alegi. Nu in ultimul rand poti urma intocmai proiectul lui Fikus, folosind aceleasi piese: condensatoarele acelea mov sunt OSCON (eBay sau Partsconnexion.com, ori alte surse).Sugestia mea ar fi sa gasesti intai persoana dispusa sa te ajute si apoi sa cumperi piesele si nu invers.Daca ti se pare ca 95 de euro plus transport e o suma potrivita pentru avea kit-ul cu toate piesele necesare (condensatoare Oscon), inclusiv transformatorul, modulul de alimentare, intr-un cuvant TOT, poti sa cumperi direct de la domnul Fikus: http://lampizator.eu/shop/viewitem.php?productid=39Bafta si ia in considerare ce zice ZAL. Mai bine asculta unul "modat" si decide daca iti place. Urechea ta va fi cea care va asculta, nu urechea altuia.Bafta!!
Link spre comentariu
Vizitator krazyeone

Salut!

Ce DAC are Cd-playerul tau?

CAMBRIDGE AUDIO azur640c

DAC

1 x WM8740

Transport

Sony KSS-213C

MARANTZ CD5001-OSE

DAC

CS4392

Multumesc

Link spre comentariu

http://pavouk.org/hw/modulardac/en_wm8740.html

Schema dac-ului vm8740

Si pdf-ul dac-ului CS4392: http://www.cirrus.com/en/pubs/proDatash ... 92_PP3.pdf

Acum, va trebui sa te hotarasti pe care cd-player vrei sa-l "lampizezi".

Ambele au iesire balansata, deci trebuie o varianta de lampizator pentru asa ceva. Exista pe site-ul lui Fikus scheam si pt. asta.

P.S. cel mai bine ar fi intai sa studiezi datasheet-urile si sa vezi ce tip de iesire au dac-urile: in curent sau in tensiune. Apoi, ramane de stabilit varianta de lampizator.

Daca au iesire in tensiune, poti maura nivelul in volti pe iesiri. Daca ai peste 2V, nu-ti mai trebuie niciun lampizator. Lipesti pe iesirile dac-ului condensatori de calitate si apoi, la amplificator.

La combina mea Philips, nivelul in volti pe iesireile dac-ului este de 3,13V! Am pus si lampizator, dar merge direct in amplif prin 2 condensatori. E cel mai simplu asa si cel mai bine.

Spor la studiu si treaba!

post-71315-139829575651_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator krazyeone

Nu stiu deocamdata dc se merita, am dat 90 Lire pe Cambridge , 90 eur ptr componente e destul de piperatAre cineva un CD player cu tuburi sa il ascult?Se merita investitia din punctul vostru de vedere?Multumesc

Link spre comentariu

Nu se justifica sa modifici etajul de iesire din CD prin desfiintarea filtrului anti-aliasing ...da , va avea o alta amprenta acustica , dar cresti nivelul distorsiunilor totale si garantat vei regasi si ultrasunete reziduale in boxe...pe care nu le vei auzi , dar pot arde difuzoarele de inalte prin suprasolicitare permanenta . Poti monta cate lampi vrei ca repetor catodic , dar nu desfiinta filtru anti-aliasing de la mama lui .Lampizatorul asa cum l-a inventat Fikus si Kaktus si alte plante " perene ", dupa parerea mea este o idiotentie cu clabuci audiofili in coltul gurii !

Link spre comentariu

Adevar graiesti Victor! cineva trebuia sa o zica si pe asta.la aceeasi concluzie ajungi si daca vezi ce inginerii de PSF-uri alege cactusul sau ce inlocuiri de lampi face. Ca sa nu mai zic de executia de gibon teleghidat.

Link spre comentariu
Nu se justifica sa modifici etajul de iesire din CD prin desfiintarea filtrului anti-aliasing ...da , va avea o alta amprenta acustica , dar cresti nivelul distorsiunilor totale si garantat vei regasi si ultrasunete reziduale in boxe...pe care nu le vei auzi , dar pot arde difuzoarele de inalte prin suprasolicitare permanenta .

Poti monta cate lampi vrei ca repetor catodic , dar nu desfiinta filtru anti-aliasing de la mama lui .

Ce spui tu Frantz??? Flueri in biserica??? Uite aici un topic intreg care este contra ta! Direct din DAC (-ul cu iesire in tensiune) prin conzi la iesire in mufe RCA!!! ASTA ESTE RETETA HI-END!!!

viewtopic.php?f=28&t=38077

Acuma na, trebuie sa ii intelegi pe entuziasti si pe audiofili, ca multi dintre ei nu este ingineri :rade: deci ei iau toporul si rad tot intre DAC si mufele RCA ca au pus degeaba prostii de ingineri piese aiurea acolo si orice filtru altereaza sunetul. Basca ca nu i-a chinuit nici macar o secunda ideea ca or fi prosti inginerii de la Marantz sau Philips dar nu pot fi prosti chiar toti inginerii de la firmele care au produs si produc CD-playere de pun filtru acolo sa degradeze sunetul. Nu mai zic de risipa de piese care se face punand ceva aiurea in plus si care "se plateste" cu locul de munca.

Nu avem noi romanii o vorba: Foaie verde bat, n-ai de treaba fa-ti!

Deci subscriu si eu la afirmatia ta:

Lampizatorul asa cum l-a inventat Fikus si Kaktus si alte plante " perene ", dupa parerea mea este o idiotentie cu clabuci audiofili in coltul gurii !

Dar cel mai important este sa repet si eu informatia corecta pe care ai scris-o , poate repetitia este mama invataturii :ras: .

Poti monta cate lampi vrei ca repetor catodic , dar nu desfiinta filtru anti-aliasing de la mama lui .

CA TE MANINCA MAMA LUI PROCES VERBAL!!! (oare isi mai aduce cineva aminte de aceasta replica?)
Link spre comentariu
Nu se justifica sa modifici etajul de iesire din CD prin desfiintarea filtrului anti-aliasing ...da , va avea o alta amprenta acustica , dar cresti nivelul distorsiunilor totale si garantat vei regasi si ultrasunete reziduale in boxe...pe care nu le vei auzi , dar pot arde difuzoarele de inalte prin suprasolicitare permanenta .

Ce spui tu Frantz??? Flueri in biserica??? Uite aici un topic intreg care este contra ta! Direct din DAC (-ul cu iesire in tensiune) prin conzi la iesire in mufe RCA!!! ASTA ESTE RETETA HI-END!!!

viewtopic.php?f=28&t=38077

Acuma na, trebuie sa ii intelegi pe entuziasti si pe audiofili, ca multi dintre ei nu este ingineri :rade: deci ei iau toporul si rad tot intre DAC si mufele RCA ca au pus degeaba prostii de ingineri piese aiurea acolo si orice filtru altereaza sunetul. Basca ca nu i-a chinuit nici macar o secunda ideea ca or fi prosti inginerii de la Marantz sau Philips dar nu pot fi prosti chiar toti inginerii de la firmele care au produs si produc CD-playere de pun filtru acolo sa degradeze sunetul. Nu mai zic de risipa de piese care se face punand ceva aiurea in plus si care "se plateste" cu locul de munca.

Nu avem noi romanii o vorba: Foaie verde bat, n-ai de treaba fa-ti!

Deci subscriu si eu la afirmatia ta:

Lampizatorul asa cum l-a inventat Fikus si Kaktus si alte plante " perene ", dupa parerea mea este o idiotentie cu clabuci audiofili in coltul gurii !

Dar cel mai important este sa repet si eu informatia corecta pe care ai scris-o , poate repetitia este mama invataturii :ras: .

CA TE MANINCA MAMA LUI PROCES VERBAL!!! (oare isi mai aduce cineva aminte de aceasta replica?)

+1

de gustibus et coloribus non disputandum

Imi mentin parerea 100% !

Cat despre anumite curente audiofile care s-au manifestat pe forum...este de preferat sa consumi uleiul de sarpe , nu sa ungi CD-urile cu lichidul miraculos ca sa le compatibilizezi cu cablurile si cu boxele and stuff...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări