Vizitator ciprianpascariu Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Am un ETD 49 recuperat, si as dori sa-l desfac, mai precis ma interesează cu ce este lipit si cu ce se poate dezlipi, pentru a nu-l distruge si pentru a putea fi folosit in aplicatii ulterioare. Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Se poate desface prin fierbere, atentie totusi ca devine mai casant cand este fierbinte, nu trebuie fortat cu unelte, tragi cu mana de el (folosesti un prosop pentru ca e fierbinte).Nu trebuie sa-l expui la soc termic pentru ca o sa crape, asa ca trebuie sa-l pui in vasul cu apa inainte sa fiarba si cand il scoti nu trebuie sa-l bagi in apa rece. Il lasi sa fiarba cateva minute dupa care incerci sa-l desfaci, trebuie sa fie fierbinte nu trebuie sa astepti sa se raceasca.Unele merg mai greu, se sparg usor daca nu ai rabdare. Link spre comentariu
blazeu Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Daca e vorba despre un transformator pe miez de ferita, un pistol cu aer cald e imbatabil.Il incalzesti, apoi il desfaci prin tragere cu protectie termica (carpa sau prosop cum se recomanda mai sus). Atentie ca ferita e sensibila, insa iese si carcasa foarte frumos! Eu am desfacut miezuri de sursa ATX (EI33). Incercasem si cu fierbere, insa temperatura nu e suficienta (trebuie peste 100 grade Celsius!).Succes! Link spre comentariu
Vizitator ciprianpascariu Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Cu aer cald am incercat pina s-a topit carcasa din plastic si tot nu a cedat. Are cineva idee ce fel de adeziv se foloseste la lipire? Multumesc oricum pentru indrumari... Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Nu recomand sub nici o forma insistenta in desfacerea trafurilor folosind aer cald, metoda este destul de distructiva devreme ce practic nimic nu limiteaza temperatura, de obicei carcasa trafului se incalzeste mult mai tare si mult mai repede decat miezul, evident distrugerea sau deformarea acesteia facandu-o de multe ori neutilizabila. In schimb fierberea asigura ca atat carcasa cat si miezul sunt expuse la aceeasi temperatura maxim posibila ( relativ 100gr reprezentand temperatura de fierbere a apei ), tii traful la clocotit cateva minute fara stres, il scoti din apa fierbinte si indata incerci sa il desfaci cu mainile protejandu-te cu prosop, daca nu merge pune-l iarasi la fiert si lasa-l mai mult, pana la urma va ceda ori adezivul ori poate ferita ( ca se mai intampla si asta ). Link spre comentariu
Vizitator ciprianpascariu Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Multumesc, o sa incerc sa-l firb. O sa va tin la curent cu ce am reusit sau nu am reusit sa fac... Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Cel mai de pret lucru ce iti trebuie este rabdarea, daca o detii in doze cat mai mari atunci succesul este destul de probabil. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Skaarj a prezentat o metoda interesanta, dar cine sa caute inainte de a posta. Ca regulamentul e doar pt cine-l citeste Link spre comentariu
Postări Recomandate