Misulache12 Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Am gasit circuitul AD7194 pentru conversie A/D care are intre indicatiile de utilizare instrumentatia medicala. La o trecere sumara in revista a caracteristicilor acestuia mi se pare bun pentru construirea chiar si a unui eeg avand in vedere rezolutia pe 22de biti la amplificare 1 si 15 biti la amplificare 128. Problema mea in clipa de fata este ca nu cunosc modul de conectare a tipului sau de incapsulare "32-Lead Lead Frame Chip Scale Package [LFCSP_WQ]" ,conform fisei tehnice ce poate fi gasita la http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/310737/AD/AD7194.html. Multumesc anticipat, Link spre comentariu
Misulache12 Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Subiectul deschis de mine a fost vizualizat de un numar destul de mare de utilizatori dar vad ca totusi lumea se abtine sa-si dea cu parerea. Sa fie din cauza ca nu se poate utiliza cip-ul in cauza sau am pus eu gresit problema? Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Probabil nu l-a folosit nimeni de aceea.Poti fi primul si sa ne spui ce ai rezolvat Link spre comentariu
Vizitator mhoria Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Fisa de catalog de la adresa indicata contine tot ce ai avea nevoie pentru utilizarea integratului. Primul hop de trecut este plantarea cipului pe un cablaj corespunzator ca sa poata fi conectat la un PC sau microcontroler (poate gasesti si sitem de dezvoltare la furnizor adica un cablaj cu cipul respectiv, eventual si alte circuite necesare si interfata). Pentru aplicatii medicale va trebui sa folosesti canalele de intrare in pseudo sau full diferential (semnalul util este totdeauna diferenta semnalelor de la 2 electrozi). Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 Nu de A/N trebuie sa iti pui problema. Aici orice PIC banl merge. Ci de amplificarea semnalului mai ales la EEG, unde ai uV. E acceasi tehnica ca la pico ampermetre. Aici e mare problema cu zgomotul, stabilitatea temica. Pentru ca un AO obisnuit nu face fata. Poti sa postezi montajul si daca mai intru...... Link spre comentariu
lutza2 Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 A mai evoluat subiectul. Ma interesa si pe mine si dupa ce am gasit niste ampli diferentiale de instrumentatie, vazui ca timpul nu sta pe loc si la chinezi e implementat un Ad mai nou. AD8232. Dupa modulul asta ar veni un arduino uno. Ramane sa gasesc putin timp ca sa le pun cap la cap. Link spre comentariu
lutza2 Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 am legat si eu firele intre arduino si AD. Semnalul e super. Singura problema e ca nepricepandu-ma la programare ma limitez doar la exemplul care face o afisare in timp real pe ecranul calculatorului.Mi-ar place si ceva masuratori plus posibilitatea de a salva macar intr-un fisier. Poate au mai incercat si altii mai buni alte variante de soft. proiectul facut de altii e aici: https://learn.sparkfun.com/tutorials/ad8232-heart-rate-monitor-hookup-guide merge si preturile sunt asa de mici (l-am facut cu clone chinezesti) incat ar merita imbunatatit la nivel software Link spre comentariu
lutza2 Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 (editat) Revin dupa o luna, ca sa nu deschid alt topic, dispozitivul merge excelent, imaginile obtinute sunt foarte bune, chiar nemaipomenit de bune comparate cu alte rezultate vazute pe youtube.Cine se pricepe la programare si vrea sa ma ajute ? Ma intereseaza sa pot salva graficul sub forma unui fisier si sa imbunatatesc afisarea pe orizontala care nu este precisa la modul ca e proportionala , dar intervalele sunt un pic mai lungi decat in realitate (verificat cu un semnal dreptunghiular 50%) incerc sa pun si o imagine, dar nu prea reusesc, vad ca am o librarie media personala unde scrie complet cu o singura poza pe care nu pot sa o sterg. Editat August 4, 2015 de lutza2 Link spre comentariu
mars01 Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 (editat) Un cip care merita luat un considerare este EEG-ul front-end ADS1299 de la TI. Face tot ce tine de analog pentru un EEG si intr-o singura capsula. Doar ca este cam scumput iar TI l-a scos din programul de sampling. Il folosim pentru un proiect la servici care acum este in teste clinice si merge foarte bine. Editat August 4, 2015 de mars01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum