Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre forma incintelor

Vizitator vivo_galati

Postări Recomandate

Vizitator vivo_galati

Salutare prieteni am si eu o nelamurire cu privire la forma incintelor acustice de ce mai nou se fac incintele cu acea forma conica? are vro inportanta fata de cele dreptunghiulare ( forma clasica).......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

2

• ex.escu

2

• Yoshiro

1

Top autori în acest subiect

Se cauta reducerea undelor stationare din interiorul incintei, si a rezonantelor nedorite ale acesteia (pe langa aspectele legate de marketing)... Asta referitor la incinte inchise si reflex. In cazul altor solutii, forma rezolva alte deziderate.Depinde la ce te referi. E putin cam generic "forma conica". Ai putea fi mai explicit...

Link spre comentariu
Vizitator vivo_galati

nustiu daca se spune corect forma comica asa mia venit sa le zic ca altfel nu stiu , nu ma refeream la aspectul de marketig ci la calitatea sunetului care ar fi diferenta

Link spre comentariu

Am mai spus asta intr-un alt topic, o repet... atunci cand duci proiectul, ca ansamblu, la un nivel foarte ridicat, prin alegerea traductoarelor, proiectare globala, realizarea filtrelor, etc., este justificat sa cauti sa ajungi cat mai departe, in orice mod cu putiinta, pentru ca este cazul. Daca realizezi totul in sictir, cu niste mizerii de traductoare, si filtre de doi lei, poti sa le faci si icosaedrice, nu numai conice, rezultatul va fi tot un ca..t.Dar da, pentru realizarea unei incinte de exceptie, se iau in calcul absolut toate aspectele despre care se stie, astazi, ca pot aduce imbunatatiri in raspunsul final ...

Link spre comentariu

Din mai multe puncte de vedere inclusiv al interactiunii cu mediul intern (unde stationare) si extern(difractie,etc) cele mai bune rezultate dau incintele sferice,ovoidale sau avand forme derivate din acestea.Constructia e dificila ,costa,necesita traductoare corespunzatoare,uneori coaxiale dar rezultatele sunt bune.

Link spre comentariu

Din mai multe puncte de vedere inclusiv al interactiunii cu mediul intern (unde stationare) si extern(difractie,etc) cele mai bune rezultate dau incintele sferice,ovoidale sau avand forme derivate din acestea.Constructia e dificila ,costa,necesita traductoare corespunzatoare,uneori coaxiale dar rezultatele sunt bune.

Orice tip de incinta este bun, daca se iau masuri corespunzatoare pentru rezolvarea unor aspecte negative ce provoaca fenomene acustice neplacute. De cele mai multe ori insa, intervine costul de productie, astfel ca, o incinta complicata reduce marja de profit, astfel ca, in memoria utilizatorilor, o incinta cu probleme acustice mari, dar usor de construit, cu un marketing asiduu, a ajuns sa fie considerata ca fiind aproape de superlativ ( incinta bass-reflex). Astfel se explica dece BR se gaseste si in realizari ieftine, de 2 bani, ca in cazul incintelor pentru calculator, dar si in cazul in care se cer sume ce pot depasi 100.000 eur, ce nu sunt justificate de marketingul care le sustine. In rest, e chestie de gust.
Link spre comentariu

Materialul postat de Dl.Yoshiro e elocvent,(fig.6)...si e prezentat in multe carti,articole,etc.

H.Olson este unul dintre cei mai mari acusticieni, cartile lui fiind pietre de capatai pentru acusticieni.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări