japan Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Ma calific printre " ceva colegi " ... sint facaturi destule ......Buna seara...de parte de mine gandul sa contest sau sa critic pe cineva!!! ....Cum am mai scris eu inca folosesc din ceea ce am ( adica de cel putin 10 ani). Am spus ca doar este incredibil ca pana si un banal LM317 sa se faca pe "vapor"Buna seara, la capitolul LM317 eu am folosit din recuperari (tv si alte montaje), schema a fost inspirata, de aici. http://www.qsl.net/yo5ofh/projects/vps/vps.htm Nu am avut probleme in timp cu sursa, cum spunea si Marian am stiut ce vreau de la ea si ce poate. :wav: Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Buna seara, la capitolul LM317 eu am folosit din recuperari (tv si alte montaje), schema a fost inspirata, de aici. http://www.qsl.net/yo5ofh/projects/vps/vps.htm Nu am avut probleme in timp cu sursa, cum spunea si Marian am stiut ce vreau de la ea si ce poate. :wav: ...si ce treaba are asta cu mine?...sau m-ati citiat eronat...si defapt v-ati adresat celui care a deschis topicul? cititi va rog tot si PS: eu am spus ca folosesc tot vechi .....din "stoc"Vorbim de doua pagini si tot nu am aflat cateva lucruri de la userul @DragosMarian cu toate ca am intrebat mai sus:.........Daca doriti ajutor trebuie sa spuneti mai multe lucruri: cat este la intrare tensiunea, cat "trageti" din stabilizator (curent) si pe ce tip de sarcina inductiva/rezistiva......... Link spre comentariu
japan Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Ma scuzati domnule Eusebiu Angelescu de fapt ma adresam userul @DragosMarian in legatura cu lm317 si schema folosita, iar eu eram de aceeasi parere in legatura cu facaturile de ziua de azi la domeniul piese. Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 ...Vorbim de doua pagini si tot nu am aflat cateva lucruri de la userul @DragosMarian cu toate ca am intrebat mai sus ......si 100 de intelepti se arunca dupa ea... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Autoinductiile distrug orice componenta electronica, oricat de solida ar fi componenta. Diodele sunt binevenite in cazul asta, nu strica si una invers pe iasire.Nu este posibil ca un rezistor de 330 (intre out si adj) se aiba un regim termic astfel descris, decat daca tensiunea pe el este mare (cu adj la masa), ceea ce denota CI strapuns. Daca este asa, trebuie cautata cauza strapungerii, 317 este destul de fiabil. Tensiunea inversa sau autoinductia (sarcina inductiva) pot fi cauze. Link spre comentariu
K1nderu Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Ma scuzati nu am avut timp ieri sa intru.. schema mea era una banala doi condenstori si o rezistenta mie imi lipseau diodele,am alimentat cateva bobine si din cauza asta s-a dus Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 nu cred sa fi intalnit in 10 ani de service integrat mai robust decat lm317.am intalnit doar doua arse pt ca erau folosite in conditii total improprii(fluctuatii de tensiune uriase) si sarcina la limita de functionare.Daca se alimenteaza relee sau motorase mici sub 12v nici macar de diode nu are nevoie, dar recomandabil e sa-l folosesti ca-n datasheet cu ceelee doua diode antiparalel sau una plus soft start. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 ^Subscriu, LM317 este un integrat aproape imposibil de distrus in conditiile in care stii sa-l folosesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum