tiovidiu Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Soacra mea are o casa veche, instalatia este de aluminiu din anul 1971. Cablurile sunt bagate in pereti in tevi metalice, un fel de tabla subtire. Acum as vrea sa o schimb insa nu pot prin tragerea cablurilor prin teava deoarece teava veche este turtita. Casa in timp a fost modificata, pe pereti sa aplicat sarma de fier pe care sa batut ciment. Stiti vreo metoda prin care se poate gasi traseul instalatiei vechi? Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Este o instalatie veche si aproape sigur subdimensionata. Firele sunt introduse prin "tuburi Bergman", tuburi din carton bituminat acoperit cu tabla subtire din fier plumbuit. Tubul se deformeaza usor si firele raman captive. Recomandarea mea este sa se lase posteritatii vechea instalatie si sa se traga una noua pe alt traseu, mai accesibil, in tuburi din PVC. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 Da asa este, pe mine ma interesa daca pot descoperi traseul firelor vechi ca sa sap in perete dupa el si sa inlocuiesc instalatia. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Mai bine faci instalatia din nou de la 0 si pe cea veche o anulezi Link spre comentariu
valangjed Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Daca tot sapati in pereti , sapati pe traseele tuburilor incepand de la tabloul de sigurante , in jurul dozelor sapati un pic mai mult sa vedeti in ce directie o iau tuburile. Link spre comentariu
molioa Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Eu nu as fi sigur ca tuburile sunt turtite. Daca nu poti trage cablurile afara, ar putea fi cauza, ca sunt coapte de batranete. Desfa din doze, si forteaza sa tragi firele cate unu.Intrebare; e musai s-o schimbi, sau vrei asa...sa-ti cauti de lucru? Ca sa spargi dupa toata instalatia -cand ai si armatura aia pe pereti- nu stiu daca realizezi cam ce te asteapta. Mai repede faci o instalatie de nou. Deconectezi instalatia veche, iei flexul cu disc diamantat si te apuci de taiat canale pentru tub. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 Instalatia este cu cablu de aluminiu. Daca bag in priza un consumator mai mare se arde siguranta, asta vara am incercat sa sudez cu un aparat mai micut si cu toate ca i-am pus la siguranta o sarma mai groasa tot nu am reusit. Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 este un lucru foarte bun ca n-ati reusit sa sudati ; problema nu este valoarea sigurantei ci instalatia interioara neadecvata si nedimensionata pentru alimentarea unui aparat de sudura . Link spre comentariu
molioa Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Pai, pt sudura, trage o priza separata direct din tablou, si ii pui sigurante. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 Mi sa recomandat instalarea unor cabluri direct de la tablou dar, se introduc in capatul sigurantelor dar decat cu improvizatii mai bine lipsa . Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 sper ca vreti sa spuneti "mai bine lipsa sudura" si nu "mai bine lipsa alimentare pe circuit separat" . Link spre comentariu
validae Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 De la tabloul de sigurante masurati cati metri de cablu trebuie sa duceti pana in locul unde vreti sa alimentati trafo de sudura.Pozati cablul prin patcablu mic de 2cm latime si la tablou rugati un electrician sa va lege direct din tablou noul cablaj .Sau legati-l singur daca va pricepeti astfel incat sa fie protejat cel putin prin siguranta de nisa (generala). La mine asa am facut pentru aparatul de sudura ca aveam tot pe aluminiu instalatia.Cu plasa ce acopera peretii nu veti mai putea detecta corect cablurile intenc, si vorba colegilor, nu merita efortul sa scoateti cablurile vechi doar pentru aparatul de sudura. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Februarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2013 Cablurile vechi vreau sa le scot si sa le inlocuiesc fiindca mi-e teama sa nu se arda undeva pe traseu si sa raman fara curent electric. Deja am un bec care nu se mai aprinde, undeva intre intrerupator si bec este intrerupt. Cablul se rupe foarte usor daca il indoi si-l indrept raman cu bucata in mana. Dorinta mea de-a detecta cablurile vine din faptul ca oricum trebuie inlocuita instalatia, si sa sparg peretele, asa ca de ce as lasa vechiul cablu in perete. Siguranta exterioara lipseste, este montata o firida antifurt pe peretele exterior dar siguranta lipseste, mai este pus si un sigiliu pe deasupra asa ca nu pot pune eu una. Link spre comentariu
molioa Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 ...s`apoi cine indoaie cablurile, o data si sa le indrepte la loc, in perete? Unde ai inteles tu ca trebuie sa te legi pentru priza aparatului de sudura, la stalp?Am zis ca iti tragi priza direct din tablou, unde pui sigurante special pentru priza trasa.E clar ca iti cauti de lucru... spor la treaba! Link spre comentariu
valangjed Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Eu zic ca nu e rau sa schimbe instalatia , e mai bine pe cupru.Parerea mea.Cu aceasta ocazie poate trage si un circuit separat pentru aparatul de sudura.Si eu am schimbat instalatia , la tara , acum 3 ani desi nu-mi facuse probleme si aveam si circuit separat pentru atelier dar firele pe iesirea din tablou aveau izolatia coapta , cand le-am desfacut din sigurante a crapat izolatia pe ele.In legatura cu detectarea firelor vechi are dreptate validae , datorita plasei de sarma din tencuiala e posibil sa aveti surprize asa ca , sfatul meu , flexul , rotopercutorul si spor la sapat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum