Stefan Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Nu se descurca la dublu strat mai ales daca gaurile sunt "aproape" fixe pe pinul componentei, folosesc statia respectiva in fiecare zi si pompa e utila doar la single layer sau la dual layer cu gauri mari. Nu am vazut statie de dezlipit cu vacum ce poate trage fludorul la pcb-urile multilayer si treceri metalizate precum placi video/placi de baza.. Link spre comentariu
radusa Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Am tot o chinezarie similara, achizitionata recent, si eu zic ca isi face treaba in cele mai multe cazuri.Important este ca atunci cand e ceva pe dublu strat sau cu suprafete mari de cablaj, sa se curete tot pistolul f bine. Este diferenta enorma intre un pistol curat si unul care a tras deja 20-30 de gauri. Asta este singurul ei punct slab, ca trebuie curatat pistolul relativ des.Totodata tehnica de folosire este f importanta, pt a avea rezultate bune. Nu stiu cum se comporta una de marca in asemenea situatii, dar stiu ca fata de pompa clasica de dezlipit sau de lita, este un pas mare inainte. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Eu am avut statia din poza de sus si am lucrat cativa ani cu ea.Am fost multumit de ea si am dezlipit si cablaje multistrat dar trebuie sa stii lucra cu ea.Eu prima data lipesc cu aliaj cu temperatura mai mica si apoi absorb tot.Am vandut-o unui coleg care o foloseste si acum eu mi-am luat weller WMD3 si WMD1 care merg mai bine dar si diferenta de pret e mare. Link spre comentariu
radusa Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 .......weller WMD3 si WMD1 care merg mai bine dar si diferenta de pret e mare.Este o diferenta considerabila intre cele de marca si cele chinezesti?Chiar daca costa mult, poti spune clar ca se merita diferenta de bani, pentru rezultatele mult mai bune cu una de marca?Intreb, deoarece am stat in cumpana, daca sa iau ceva mai ieftin sau sa iau ceva de marca. Pana la urma am ales sa iau intai ceva mai ieftin sa vad cum e, dar daca una de marca se descurca mult mai bine in situatii dificile, atunci ma gandesc ca urmatorul pas este achizitionarea unei statii de marca. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Da diferenta este mare.,la Weller e gandit mai bine partea de letcon de dezlipit.Este distanta dintre varf si rezervorul de sticla mai mica deci se infunda mai greu.Plus pompa este mai ok.La weller doar letconul DSX80 este aproape le pretul statiei SL916.la mine merge nonstop in atelier WMD3 care o folosesc la vacuum si letcon normal iar WMD1 la aer cald.Eu si cu SL916 am dat jos inclusiv CIuri de pe modulele Z sau Y de la plasme deci si aia merge la placa stratificata. Link spre comentariu
radusa Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Daca este diferenta asa de mare, atunci ma apuc sa vanez o ocazie pt ceva de marca. Am avut ocazia sa iau DSX80 cu 70$, nou, de pe ebay, dar sincer nu imi place stilul de letcon.Mi-ar place mai mult, cum sta in mana, un DXV80 sau similar. Am gasit noua, piesa de mana de la XYTRONIC, DIA100, la 70Euro, dar fiind tot o chinezarie, stau in dubii. Mi-ar place mai mult piesa de la Weller sau de la Pace.Oricum, mersi de raspuns. Ma ajuta in luarea unei decizii. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 DSX80 LA 70$ este super pret.Nu-i deloc incomod de lucrat cu el.Mie chiar mi se pare pozitia super. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 La pretul asta sunt si eu intresat.Stima. Link spre comentariu
radusa Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Cum spuneam, a fost o acazie, gasita la 5 dimineata pe ebay. Produsul de abia fusese introdus, cu pret fix (nu licitatie), si s-a dat in mai putin de 10 minute. Altfel preturile cu licitatie sunt undeva pe la 120-150$, ceea ce este oricum la jumatate de pret fata de Europa. Link spre comentariu
ionel sm Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Am gasit aceasta statie cu vacuum la un magazin cu 350lei. Ceva pareri despre ea as dori daca o are cineva. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Am avut si asa ceva.Am luat-o ca backup i caz de nevoie.Lucrand cu weller cand am incercat-o nu mi-a placut asa ca am revandut-o repede. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Eu am una de aceasta, nu stiu ce sa zic sa nu fiu subiectiv. A doua zi de cand am luat-o am lucrat destul de mult cu ea, am dezlipit 24 tranzistori tip 2SC5200de pe placa unui amplificator plus alte cateva zeci de componente si m-am oprit din lucru pentru simplul fapt ca s-a stricat pistolul. Mai exact s-a infundat la un moment dat teava interioara cu fludor si cand am vrut sa o curat cu accesoriul din pachet sa deplasat teava cu totul din interiorul rezistentei si n-am mai avut ce sa-i fac. Am avut noroc ca vanzatorul a fost amabil si mi-a trimis alt pistolet la schimb. De atunci n-am mai avut asa mult de dezlipit si n-am avut probleme dar parca tot stau cumva cu frica in san sa nu se repete povestea...Pompa de vacuum isi face treaba dar ar fi putut sa fie ceva mai puternica, in felul acesta cred ca nu s-ar mai infunda asa usor pistoletul... Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 E prea lunga teava de la varf la rezervor.Asta e gresit din start la statiile astea. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 9, 2016 Partajează Postat Septembrie 9, 2016 Cam asa-i, ar fi doua solutii de remediere sa zic asa, ori o pompa de vacuum mai puternica sa traga mai repede cositorul de pe teava sa nu mai apuce sa se intareasca, sau de inlocuit pistoletul cu ceva letcon compatibil cu teava mai scurta. Ru cred ca o sa fac ambele modificari daca ma lasa si pistoletul asta. Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 9, 2016 Partajează Postat Septembrie 9, 2016 51203.jpgAm gasit aceasta statie cu vacuum la un magazin cu 350lei. Ceva pareri despre ea as dori daca o are cineva. Am si eu asa ceva, de la satisfacator in jos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum