Cristi2005 Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 sau gasesti una gata facuta la un pret bun zic eu, 450 lei SP-1010DR.Bafta Link spre comentariu
ggi Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 sau gasesti una gata facuta la un pret bun zic eu, 450 lei SP-1010DR.BaftaSau am cam facut-o, doar carcasa mai lipseste...O s-o gasesc si pe-aia si apoi finalizez un proiect de "MicroLab". Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 eu chiar am facut -o de la 0 . Maine am sa va pun ceva poze cu toata dracia. Ma dispera electronica pt termocupla pt ca la rece imi arata aproape 60 de grade.am sa ma duc maine sa caut op07 sa vad daca gasesc. Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 @mihai1979 : Daca folosesti ciocan Pensol SL-10 (cu mâner galben) sunt slabe sanse sa o etalonezi corect la rece ... termocupla are abateri destul de mari de la variatia liniara scontata. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 @fratello Nu stiu de cine sint produse ciocanele , dar pe ele ( acolo unde vin prinse pe miner si au cele3 suruburi) e scris asa :primul ciocan : soldering SL-NI, iar pe al doilea e scris: soldering SL-l .nu stiu de cine is produse ca sint luate de aici si sint valabile ( chiar de sint china dar macar sint bune). Pe cel ce scrie SL-l il am din 2009 si are viata destul de crunta.am probat ambele ciocane pe prima mea statie de lipit (cea a polonezului) si cind sint reci nici macr nu se clintesc din loc aia 25* ce apar la inceput cind deschid statia. Cum pun si alim la ciocan sta vreo doua sec in 25 grade si dupa aia incepa sa creasca.la montajele noi cum pun ciocanul cum da cu 40 , 50 grade, depinde cum i se sc...la.am sa refac cablajele pt ca ...una am vazut pe comp si una e real.trebuie sa mai modific pozitii si dimensiuni comp . Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 O metoda pentru dezlipit, nu o statie speciala, eu am utilizat un pistol cu aer cald http://www.bricostore.ro/masini-special ... 98889.html la puterea maxima pe o placa tinuta vertical pe masa. P.S. Daca placa are gauri metalizate este mai dificil(timp mai lung). Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 @miron dracia de statie nu e facuta pt smd, e pt comp th . Deja am incercat si pe dublu placat cu treceri si se comporta destul de bine. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Eu n-am folosit metoda pentru smd, ci pentru componente cu terminale introduse in gauri. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 @miron .ai mers pe varianta " fast and furious" , eu am mers pe varianta clasica ca ... deh unde mai este pasiunea de a face lucruri dy?? Voi pune poze curind. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 8, 2013 Partajează Postat Octombrie 8, 2013 la depanare cum aplic varianta lui miron? scutur toata placa de piese si dupa le i-au la masurat? :rade:mihai1979 ai ceva poze? Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 8, 2013 Partajează Postat Octombrie 8, 2013 Eu am tinut-o initial vertical si am "scurs" fludorul cu ajutorul gravitatiei si a jetului de aer al pistolului, iar ulterior cu fata plantata orientata spre masa am revenit cu pistolul si la cele care n-au cazut singure le-am ajutat cu un lemn.Masuratul pieselor este cel mai bine sa se faca nemontate pentru a elimina influenta pieselor conexe. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 cam asta a iesit cu statia mea de lipit & dezlipit. Link spre comentariu
radusa Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Si ce pistol de dezlipit ai folosit?Cumparat, de magazin? Ceva impresii cum merge, cum se comporta mai ales la placile multistrat cu suprafete mari de masa. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Merge binisor la cablaje simple. La dublu cam da chix. Pistolul e facut HOME. Era o pompa de fludor cu rez 220 ce s-a rupt. Am desfacut-o am inventat o rez de ~ 12ohmi care a mers binisor pina a dat coltul. Nu am avut nichelina sa fac si a doua legatura de iesire si am facut cu fir de cupru. De la temp s-a mancat firul si a murit rez. Am gasit nichelina mai buna si am refacut rez doar ca acum nu vrea sa urce mai mult de 370 grade. Virful e si el de kkt , nu stiu ce material dar fludorul se prinde pe el. Gaura e si ea mare ~ 2mm si subtire in carne. Pierde temp destul de binisor.carcasa e o carcasa de la un glue gun dezafectat ce a suferit ceva mici modificari.de a-si mai avea niste mica pinzata .... asa a-s mai reface inca odata rezistenta... .Termocupla e tip k realizata din cablu ce il folosesc astia pe aici la tratamente pt tevi si suduri.cam asta e toata povestea. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Aveti idee daca statia din poza poate dezlipi corect piese de pe cablaje dublu-strat ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum