wingless Postat Iulie 8, 2006 Partajează Postat Iulie 8, 2006 Salut mesteri mari si miciAre cineva idee cat de daunator este fumul degajat de colofoniu? Eu unul mor dupa mirosul ala ) Are cineva idee ce toxine contine? E mai rau ca fumul de tigara de exemplu ? Astept parerile voastre PS aspirina topita o folosesc deja pt desfundat nasul ... efect imediat:)) :weedman: Link spre comentariu
LUCI Postat Iulie 8, 2006 Partajează Postat Iulie 8, 2006 eu zic ca :weedman: :weedman: :weedman: :weedman: Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Si mie imi place mirosul de sacaz incins (topit) :tongue8: :smt028 Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 din cate tin minte la incalzire se produce o reactie din care rezulta vapori de acid clorhidric. Link spre comentariu
one Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Da, e toxic, ca toate fluxurile de lipit. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 apropo de solutii de lipit...oameni buni, faceti stocuri masive de fludor pt tot restul vietii.....la intrarea in UE nu vom mai avea voie sa producem sau sa importam echipamente cu lipituri cu fludor pe baza de plumb (cel pe care il avem acum) si evident nici sa producem fludormaterialul nou pentru lipire este mai scump, se topeste la o temperatura ceva mai mare peste 350 grade Celsius si nu lipeste asa de frumos ca cel pe baza de plumb :snakeman: Link spre comentariu
vicelord Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 salutarea domnule nexus informatia ta chiar este adevarata ca sa stiu daca are rost sa fac "investitii" in fludor??? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 da, este cat se poate de reala in legislatia din UE a fost introdusa de curand o lege care interzice importul de echipamente care contin Fludor pe baza de Plumb in acest moment cunosc o firma din Anglia care are blocate in vama 500de amplificatoare Pro de mare putere exact din cauza acestei reguli. detalii pe larg aici: http://europa.eu.int/eur-lex/pri/en/oj/ ... 190023.pdf Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 O parte din marile firme care au deschise si in romania unitati, au trecut deja la lead-free de mai mult timp, totul pentru ca atunci cand se intra in UE sa fie ok din punct de vedere al legii mediului .. nu dau nume ca fac reclama Link spre comentariu
wingless Postat Iulie 10, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2006 RoHS se numeste reglementarea - Restriction of Hazardous SubstancesIn unele datasheeturi de la ST, Texas Instrum. etc la variante de capsula sunt intradevar prevazute modele "RoHS compliant"E o restrictie la plumb, cadmiu etc Totusi se pare ca bateriile nu sunt incluse in restrictie. Note that batteries are not included within the scope of RoHS, therefore NiCd, Lead-acid and Mercury batteries are permitted despite the use of restrictedSursa: http://en.wikipedia.org/wiki/RoHS_Directive Link spre comentariu
Bala Postat Iulie 31, 2006 Partajează Postat Iulie 31, 2006 Am fost de curand in Germania si am avut de facut lipituri acolo. Nu am vazut sa fie dirente atat de mari.Am putut face usor lipiturile...Dar daca ma gandesc bine..am acasa material pentru lipit pentru viitorii 5 ani :supz: Link spre comentariu
Vizitator AdiTm Postat Iulie 31, 2006 Partajează Postat Iulie 31, 2006 la fabricare la care lucrez eu in TM sa trecut pe lead free inca de acum 4 5 luni parca se scade plumbu si creste cantitatea de staniu..oricum lipiturile ies oribile din punct de vedere al aspectului is pierde "stralucirea"asta e soarta ce sai faci :partyman: :weedman: Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2006 Partajează Postat August 1, 2006 da, este cat se poate de realain legislatia din UE a fost introdusa de curand o lege care interzice importul de echipamente care contin Fludor pe baza de Plumbin acest moment cunosc o firma din Anglia care are blocate in vama 500de amplificatoare Pro de mare putere exact din cauza acestei reguli.Se refera la produsele electronice finite destinate pietei, care ajung pe rafturi si tehnologiei folosite.Toate trebuie sa aiba certificare RoHS, la fel cum cu ani in urma si chiar azi trebuie sa fie "CE", altfel nu pot fi importtate si comercializate.Altfel se pot gasi fara probleme componente electronice care nu sunt "RoHS compliance"... Link spre comentariu
Golem Postat Decembrie 7, 2006 Partajează Postat Decembrie 7, 2006 Da, e toxic, ca toate fluxurile de lipit.Sorry, dar asta e o imensa aberatie!!!In primul rand stiti ce e ala colofoniu(sacaz)?Este rasina arborelui de fistic din insula Chio.Principiul activ este acidul abietinic, acela "face" decaparea metalelor. Nu este deloc toxic, dimpotriva.Vaporii acestei rasini sunt un bactericid ce parfumeaza aerul.Iar chestia cu fludorul, e o tampenie, aliajul Pb_Sn, este eutectic, si nu cred ca tineti fludorul in gura, cand faceti lipituri...cat despre"interzicerea" acestuia, la pastele cailor...nu exista alternativa, indiul e de 50 ori mai scump ca LP60! Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 9, 2006 Partajează Postat Decembrie 9, 2006 Da, e toxic, ca toate fluxurile de lipit.Sorry, dar asta e o imensa aberatie!!!In primul rand stiti ce e ala colofoniu(sacaz)?Este rasina arborelui de fistic din insula Chio.Principiul activ este acidul abietinic, acela "face" decaparea metalelor. Nu este deloc toxic, dimpotriva.Vaporii acestei rasini sunt un bactericid ce parfumeaza aerul.Iar chestia cu fludorul, e o tampenie, aliajul Pb_Sn, este eutectic, si nu cred ca tineti fludorul in gura, cand faceti lipituri...cat despre"interzicerea" acestuia, la pastele cailor...nu exista alternativa, indiul e de 50 ori mai scump ca LP60! io am senzaţia că aberezi niţel şi mătăluţă!!!... io am folosit răşină de brad, topită în bain-marie, cu ceva alcool izopropilic, sau, în lipsă, medicinal... sau tămâie... da, d-aia de la biserică... ori sacâz de vioară mai ales pe vremea lu Ceaşcă... este exact acelaşi lucru: răşină de brad, exact acelaşi miros, acelaşi comportament... cât despre vaporii de acid clorhidric... doar dacă foloseşti aşa ceva ca solvent (se poate?? că n-am idee, n-am încercat, şi nici nu-s cine ştie ce chimist)... a, one, fluxul de lipit şi sacăzul (sau colofoniul) sunt 2 lucruri diferite: fluxul e o combinaţie sintetică de nush ce fel de chemical stuff'n'grease, iar sacâzul am spus mai sus ce este... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum