Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente care se incalzesc, normal sau problema?

Postări Recomandate

Buna, am o intrebare pentru cei care cunosc, am o statie Bluetech MA-200, am desfacut-o sa o curata si am observat ca cele 2 rezistente incercuite in poza se incalzesc tare, adica dupa 10 minute de functionare nu se poate tine mana pe ale, asta se vede si din faptul ca a ingalbenit o rezistenta adiacenta ei, este normal acest lucru, sau este o problema pe undeva? amplificatorul functioneaza fara probleme cel putin asa observ eu si a functionat de 4 ani incoace, dar acuma vazand asta nu stiu daca este recent sau nu, si doresc sa stau linistit, sau sa fiu panicat :) multumesc pentru pareri

http://imageshack.us/photo/my-images/25 ... 90631.jpg/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am inteles, prin normal sa se incalzeasca sa inteleg, ca daca nu se poate tine mana pe ele, nu e nici o problema? Dar acea rezistenta adiacenta alba partea care este ingalbenita/inegrita de la caldura degajata de rezistentele in cauza, nu ii va fi afectata functionalitate, adica sa ii scada/urce capacitatea? Multumesc pentru raspunsuri

Link spre comentariu

banuiesc ca acelea reprezinta un filtru Boucherot, cu rolul de a taia frecventele foarte inalte de pe iesire si teoretic sunt inseriate cu un condensator cu valoarea in jur de 100 nf. dar am fazut si scheme fara acel filtru asa ca daca se ard rezistentele amplificatorul va functiona si fara... pune totusi unele de putere mai mare pentru linistea ta sufleteasca.

Link spre comentariu

Am incercat sa gasesc aceste rezistente dar in varianta de 5W cum a-ti recomandat, dar nu reusesc, dupa culori imi da ca sunt de 2.5Kohmi, oare este corect? imi poate cineva da un link in romania unde pot gasit inlocuitori la ele dar de 5W sau mai mari?Multumesc mult

Eu nu inteleg de ce vrei sa "repari" ceva ce nu este stricat. Rezistentele alea vad ca au o toleranta de 5% si la temperatura la care functioneaza ele au o anumita valoare, care poata sa difere de masuratoarea efectuata "la rece". Daca amplificatorul este perfect stabil cu acele valori are rezistentelor, mai bine le lasi asa..
Link spre comentariu

Problema e ca nu stiu daca am citit corect valorile, daca poate cineva din poza, sa ma lumineze care e valoarea lor, adica 150ohmi sau 2500ohmi, ca ori e maro verde maro, ori rosu verde rosu si toleranta de 5%,Edit, am incercat cu multimetru cu statia oprita dar imi da valori de genu 1879 ohmi pe una sau 1000 si ceva de ohmi pe alta deci nu nu merge asa, sa le aflu valoarea...Vreau sa le schimb pentru ca se incalzesc foarte tare, si pentru cat costa 2 noi care din cate inteleg daca pun de 5-10W nu se vor mai incalzi asa tare, si piesele din jurul lor vor avea viata mai lunga, si inca un motiv ar fi pentru linistea personala

Link spre comentariu

Problema e ca nu stiu daca am citit corect valorile, daca poate cineva din poza, sa ma lumineze care e valoarea lor, adica 150ohmi sau 2500ohmi, ca ori e maro verde maro, ori rosu verde rosu si toleranta de 5%,Edit, am incercat cu multimetru cu statia oprita dar imi da valori de genu 1879 ohmi pe una sau 1000 si ceva de ohmi pe alta deci nu nu merge asa, sa le aflu valoarea...

pai masoara-le cum trebuie:dezlipeste unul dintre piciorusele rezistentei din montaj pt. a le masura corect cu multimetrul!
Link spre comentariu

Problema ii ca nu am cum sa dezlipesc, ca nu eu o sa le schimb, ci o sa caut ceva atelier de reparatii, si vroiam intai sa comand pisele, ca urmeaza sa fie schimbati si cel 2 condensatori de filtraj, ca unul din ei care burta, din cate vad sunt 4 leduri pe placa, cae banuiesc ca corespund la cate o pereche de finali, si unul din leduri este mai slab decat celalate 3, ma poate cineva lumina cu functia acelor leduri, si de ce unul din ele lumineaza mai slab ca restul?

http://img507.imageshack.us/img507/189/ ... 114445.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări