Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor cu magnetul crapat

Vizitator mariusradulescu1990

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

4

• Mircea Bartic

3

• Swat Cat

2

• Bogdi16

2

Top autori în acest subiect

Crapatura e transversal pe liniile de camp magnetic si de aceea e critica, practic motorul e distrus (chiar daca ipotetic ai reusi sa-i re-aliniezi bobina sa nu loveasca de ceva). Daca crapatura ar fi fost in lungul liniilor de camp n-ar fi fost nici o problema.Pare ca la fabricatie magnetul s-a realizat din doua piese lipite. Au cumva urme de adeziv?Daca nu, atunci e posibil sa fie crapat prin dilatare termica in urma folosirii in regim greu. In acest caz perfectiunea cu care s-a propagat crapatura in plan paralel la cele 2 fetze ma face sa cred ca fabricantul chiar foloseste tehnologii si materiale de calitate.

Link spre comentariu

aia nu e crapatura...sunt 2 magneti lipiti.... nu exista sa fie asa de perfecta crapatura..

uite ca se poate

Posted Image

Posted Image

dupa cum vezi, magnetul difuzorului hp-12W este construit dintr-un singur inel de ferita.

Link spre comentariu
Vizitator mariusradulescu1990

magnetul a fost fisurat pe toata suprafata pana la bobina pt ca astazi am desfacut mangetul de pe difuzor .. chiar am fost surprins cand am vazut un magnet de 3-4 cm grosime spart... :rolleyes:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

nu cred ca-l schimba deoarece are jumatate de an ... :rolleyes:

Ti-l schimbam dar daca nu il dadeai jos... nu am raspuns la mail ca nu am net :(Ce pot sa fac pentru tine este pe cand ma intorc in buc sa-ti caut un magnet de aceeasi dimensiuni si sa incerci sa-l pui acolo.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări