bamwels Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Am dorii sa va intreb daca puteti sa imi da-ti niste link-uri, titluri de carti on-line de unde pot sa invat bazele electronicii digitale.Multumesc! Link spre comentariu
Mindware Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 http://www.asic-world.com/digital/tutorial.html Numai bine! :bere: Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 bamwels, toate cartile care trateaza limbaje de programare pentru micocontrolere au la inceput si o parte de introducere in electronica digitala. Eu cred ca ce gasesti in acele carti este mai mult decat suficient pentru inceput.Nu cred ca trebuie sa incepi sa-ti bati capul cu circuite logice (prea mult) doar pentru ca in anii 70 acestea se predau.Off topic : daca vrei sa inveti sa lucrezi pe windows nu trebuie sa sti mai intai cum functioneaza un tub electronic. Link spre comentariu
bamwels Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 Pai ma intereseaza in special bistabile, multiplexoare, decodificatoare pana la fpga sau microcontoler Link spre comentariu
bamwels Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 Ca sa fiu mai precis ma intereseaza urmatoarele:Ce este un microcontroler?Cum se dezvolta o aplicaţie software pentru sisteme încorporate?Arhitectura microcontrolerelorUnitatea centrală de procesare (CPU), registre şi fanioane;Interfaţa externă;Circuitul de reset;Semnal de tact: frecvenţa şi performanţa, prescalare, circuit cu calare pe faza (PLL);Memoria microcontrolerelor (RAM, ROM). Aspecte referitoare la stiva;Intrări / Ieşiri digitale. Nivelul fizic şi nivelul logic al semnalelor electrice;Timere (incluzind Intrări de captură, Ieşiri de comparare, timerul de Watchdog);Conversii analog - numerice şi numeric - analogice;Semnalul PWM - impulsuri modulate în durată;Întreruperi (tipuri, utilizarea întreruperilor, arbitrarea întreruperilor, mascarea întreruperilor);Magistrale (de date şi de adrese). Spaţiul de adresare. Muliplexarea adreselor şi datelor;Interfeţe de comunicare serială (CAN, I2C, SPI etc.);Regimuri de consum de putere. Link spre comentariu
Mindware Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Acum serios,ai incercat sa faci un simplu search cu google?Exista cate un wiki pentru fiecare chestie enumerata de tine.Nu inteleg cum vrei sa ne ceri un lucru de care dispui deja.Nu e usor sa faci un proiect, cand nu ai chef, nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum