Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O intrebare despre impulsuri

benutzu

Postări Recomandate

Salut oameni buni. Am circuitele astea de mai jos. La intrare se aplica tren de impulsuri dreptunghiulare cu 1 MHz, amplitudine 3V, factor de umplere 1/2. Caderea de tensiune pe dioda in conductie e 1V, iar constanta de timp comparabila cu perioada semnalului de intrare. Ce semnal iese (aproximativ, asa) ? Si pe scurt care e logica? Merci anticipat.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• benutzu

2

• Mindware

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Fara valorile condensatorilor si ale rezistorilor, e cam greu de ghicit comportamentul transient dar, in principiu, ai cam asa:La prima iesire, daca nu ai sarcina, ar trebui sa ai aproximativ 1V tensiune continua in cazul componentelor ideale. Acolo ai un filtru trece -jos.Uite un exemplu cu sarcina:......... __________........ |.................|.........|.................|........ |.................|.........|.................| ...........Intrare........ |.................|.........|.................|.........|.................|_____|.................|________0V................_______...1V............../..............\............/..................\..........Iesire (aproximativ) (pantele nu sunt drepte ci relativ logaritmice)______/.....................\______0V..........|.................|Punctele de inceput corespund la amandoua semnalele(intrare si iesire).Cat de repede ajunge iesirea la nivelul de 1V depinde de R1 , R sarcina si C1. Excursia din 1 V in 0V depinde de C1 si R sarcina..Punctul de inceput al excursiei semnalului de iesire catre 0v corespunde cu momentul in care semnalul de iesire devine 0V.La a doua iesire ,ai un filtru trece-sus si ar trebui sa ai impulsuri de maxim 1 V care urca abrupt odata cu semnalul de intrare si raman limitate la 1V . In momentul disparitiei tensiunii de intrare, C2 nu mai are unde sa se descarce ( din cauza D3 ) asa ca tensiunea de iesire scade brusc, odata cu semnalul de intrare.Incerc sa schitez aici:......... __________...3V........ |.................|.........|.................|........ |.................|.........|.................| ...........Intrare........ |.................|.........|.................|.........|.................|_____|.................|________0V.........__________..1V.........|.................|.........|.................|_____|.................|__________0VChestia asta e insa valabila la o valoarea destul de mare a lui C2 (comparabila cu frecventa) si doar pentru primele cateva impulsuri. In cazul ideal(componente ideale) tensiunea la iesirea a doua va ajunge treptat la 0V pentru ca C2 , dupa ce s-a incarcat nu are unde sa se mai descarce, tensiunea pe el creste, curentul prin R2 scade iar tensiunea pe iesire scade.In cazul real, cu pierderi, varful dreptunghiularei de iesire(cel de langa valoarea notata 1V) se va toci, tinzand sprea deveni o linie intre varful din stanga sus si coltul din dreapta jos si tot asa....E mai complicat...Inteleg ca probabil ai examen si te grabesti dar pune mana si invata. Chestiile astea sunt elementare. Macar invata sa simulezi, pentru ca in "campul de lupta" al muncii nu prea mai faci ceva fara simulare. Asa inveti comportamentul componentelor .Imi pare rau , dar sa iti si explic mai in detaliu cum am ajuns la concluziile mele nu am timp...fii curios, descopera.Bafta la examen!Numai bine! :bere:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări