Vizitator nssg Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 OK,am inteles...!! Link spre comentariu
Vizitator nssg Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Sunt 3 poze cu partea de volum ,cred ca si amplificare. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Cred ca cele doua din dreapta sunt "gen" EL84, doua pentode, si acelea ar fi finale audio. Ce scrie pe ele? Link spre comentariu
Vizitator nssg Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Cele doua din maxim dreapta sunt identice _ EL 95_,sunt 3 poze cu cele 2 lampi in stare de functionare,asa se pare ....(poza 5704 este sub radio)Multumesc! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Alea doua lampi sunt amplificatoarele finale, doua pentode, care sunt comandate de doua triode (montate in aceeasi lampa gen "ECC83" de exemplu). Defectul poate proveni de la una din pentode sau de la triode in cazul cand tensiunile pe ele sunt in regula si trafo de iesire este bun. Spor! Link spre comentariu
Vizitator nssg Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Sa inteleg ca urmatorul pas este verificarea trafo(cum)sau schimbarea celor 2 lampi?Multumesc! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Daca nu aveti lampi de schimb verificati macar daca aveti polarizarile tuburilor in regula. Ca idee: verificati rezistentele de valori mari, sute de kiloohmi si megaohmi, care se intrerup din cauza imbatranirii.Trafo de iesire se poate masura pe continuitate. Link spre comentariu
Vizitator nssg Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Acesta este trafu.din poza?? Link spre comentariu
Vizitator nssg Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Eu va multumesc ptr. informatiile primite si mai ales ptr rabdarea dvs.Toate cele bune si am sa revin! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Da la acel traf ma refeream. Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Transformatorul de iesire cred ca e cel din stanga mai mic, ala mare incadrat cu rosu e de alimentare, oricum se pot verifica amandoua. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Transformatorul de iesire cred ca e cel din stanga mai mic, ala mare incadrat cu rosu e de alimentare, oricum se pot verifica amandoua.Aveti dreptate, acum m-am uitat cu atentie si am vazut acel traf mai mic plus ca se vede ca in cel mare merg firele la sigurantele de retea. Link spre comentariu
Vizitator nssg Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Va rog,cum se poate verifica traf-ul?Multumesc ! Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Pai cu aparatul scos din priza, dezlipesti firele difuzorului si scoti lampile EL95 din socluri si cu ohmetrul verifici sa nu aiba scurt intre infasurari traful de iesire(adica ala mai mic)... altceva nu cred ca se poate verifica la el cu un mavo.Din moment ce se aprind lampile tind sa cred ca transformatorul de alimentare e bun si el. In orice caz si acela se poate verifica sa nu aiba vreun scurt intre infasurari. Atentie sa nu te curentezi cand verifici transformatoarele, mai intai asigura-te ca e scos din priza aparatul si condensatorul/ii electrolitic/i de pe alimentare sunt descarcati adica nu mai au tensiune continua la borne. Nu cred ca ti-ar strica niste manusi din cauciuc mai gros in maini cand umbli la aparat. Altfel daca nu stii ce faci e mai bine sa mergi cu aparatul la un electronist, prin zona, sa te ajute; e mai "safe" asa.Daca transformatoarele reies a fi bune, se lipeste cablul difului la loc, se pun lampile in soclu, se revine la starea initiala si masori caderea de tensiune pe rezistentele din catozi, tensiunea anodica si de g2 la finale asta pentru a ne face o idee asupra polarizarii tuburilor. Link spre comentariu
Vizitator nssg Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Am inteles si va multumesc,dar aici:...masori caderea de tensiune pe rezistentele din catozi, tensiunea anodica si de g2 la finale asta pentru a ne face o idee asupra polarizarii tuburilor.?? Eu am dat comanda pentru cele 2 lampi EL95 dar prefer sa fac si masuratoarea cu ajutorul informatiilor date dvs.Va multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum